x

WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU 2018

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    21.05.2018

Konkurs im. RAFAŁA JELEWSKIEGO odbędzie się 8. czerwca 2018 r. w Hotelu PURO w Poznaniu. Znacząca większość uczestników to kucharze pracujący w najlepszych lokalach gastronomicznych w Wielkopolsce.

Konkurs ma na celu odkrywanie, poznawanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania profesjonalnych umiejętności.

UCZESTNICY KONKURSU O TYTUŁ WIELKOPOLSKIEGO KUCHARZA ROKU 2018:

1. ARTUR SZWACKI HOTEL ANDERSIA POZNAŃ
2. MARCIN BOROWCZYK BLOW UP HALL POZNAŃ
3. SYLWESTER OWCZAREK PAŁAC TŁOKINIA
4. KAJETAN ŚWIOKŁA – HOTEL DeSILVA PREMIUM POZNAŃ
5. JAKUB VOGT – OSTOJA CHOBIENICE – SPICHLERZ
6. CARLOS CONTRERAS HERNANDEZ – BISTRO CAFE&TAPAS CARLOS CONTRERAS KROTOSZYN
7. SŁAWEK POPIAK – WINE BAR MIELŻYŃSKI POZNAŃ
8. MIKOŁAJ SOBORA –  RESTAURACJA LUMIERE, HOTEL EDISON BARANOWO
9. ŁUKASZ DASZYŃSKI – AUTENTYK KUCHNIA I LUDZIE POZNAŃ
10. MARCIN OWSIANNY  HOTEL PARK POZNAŃ
11. ARKADIUSZ MARCISZ – HOTEL RESTAURACJA WAWRZYNIAK KROTOSZYN
12. BARTŁOMIEJ TOTA – RESTAURACJA BEE JAY’S POZNAŃ
REZERWOWY ADAM JOP – MUS BAR&VIEW POZNAŃ

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie

Sieć hurtowni MAKRO Polska otworzyła Akademię Inspiracji w drugiej lokalizacji. Gościem specjalnym wydarzenia był Tim Raue, szef kuchni i właściciel berlińskiej restauracji wyróżnionej dwoma gwiazdkami Michelin.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry ze Złotymi Laurami Klienta i Gwiazdą Jakości Obsługi

Szeroki asortyment świeżych produktów najwyższej jakości, stabilność, zaufanie oraz wysoki poziom obsługi - to aspekty, które docenili klienci Transgourmet i Selgros Cash & Carry w prestiżowych plebiscytach Laur Klienta oraz Gwiazda Jakości Obsługi.

PLEBISCYT FINE DINIG WEEK

Ostatnia edycja festiwalu odbyła się w dniach 25 sierpnia - 3 września w Warszawie. Ogłaszamy najlepsze restauracje wybrane na podstawie głosów i recenzji gości.

Browarnicy zrzeszeni

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Niemieckie wina i jesienna kuchnia

Pod takim hasłem 19 października w Studiu CookUp Warszawa - Mokotów odbyły się warsztaty kulinarne z Agatą Wojdą zorganizowane przez Niemiecki Instytut Wina.

Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz ambasadorami alkoholi Coca-Coli

Zza baru do pracy dla korporacji - Patryk Kowalski i Janusz Lemiesz, doświadczeni eksperci barowi od lat związani z branżą gastronomiczną zostali ambasadorami alkoholi, które Coca-Cola HBC ma w swym portfolio od kilku miesięcy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej