Podobnie jak w ubiegłym roku tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji. W ramach współpracy California Wine Institute oraz Food Service Summit odbędzie się m.in. warsztat degustacyjny z wykorzystaniem win kalifornijskich, podczas którego poznamy klasyczne i niestandardowe połączenia tych win z kulinariami oraz wskażemy na atrakcyjność win z Kalifornii w gastronomii. W trakcie warsztatu uczestnicy będą degustowali wybrane wina cenionych szczepów, m.in.: Stags Leap Sauvignon Blanc, Napa Valley, Ironstone Reserve Chardonnay, Sierra Foothills, Central Valley czy Hess Select Pinot Noir, North Coast. Warsztat poprowadzi Master Sommelier Adam Pawłowski, a przeznaczony jest między innymi dla sommelierów, profesjonalistów z branży winiarskiej, barmanów.
Druga część warsztatowa dotyczyć będzie upsellingu. Celem tego szkolenia jest zaprezentowanie praktycznych rozwiązań podnoszących sprzedaż wina w restauracji na przykładzie win kalifornijskich. Uczestnicy będą między innymi ćwiczyć scenariusze serwisowe z podziałem na lokale casual i fine dining. Drugi warsztat - przeznaczony dla restauratorów, menedżerów, sommelierów, kelnerów poprowadzi także Adam Pawłowski MS wraz z dziennikarką „Food Service” Patrycją Siwiec.
Konferencja Food Service Summit jest doskonałą okazją spotkania w gronie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa w Polsce. Na jubileuszową piątą edycję Food Service Summit składać się będą wykłady, warsztaty oraz panele dyskusyjne skupione wokół tematu: "Jak zwiększyć sprzedaż?". Szczegółowy program wydarzenia oraz informacje na temat zapisów i terminów na warsztaty degustacyjne i upsellingowe na stronie internetowej www.foodservicesummit.pl


Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria


23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.
Zobacz także

Za nami Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie

Najlepsi szefowie kuchni z Południowej Polski wybrani - przedstawiamy wyniki.

Ostatni Gault&Millau Tour w 2017

Poznajcie najlepszych szefów kuchni z Północnej Polski! Na ostatnim Gault&Millau Tour tego roku, który odbył się 18 września br. przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Pomorza, Kujaw, Mazur, Warmii, Suwalszczyzny i Podlasia.

XI EDYCJA PRESTIŻOWEGO KONKURSU WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Trwa rekrutacja do pierwszego etapu konkursu. Uroczysty finał już 13 października br. w Warszawie. Iwański, Filipkiewicz, Budzik, Stężalski - to finaliści poprzednich edycji konkursu. Profesjonalne losy uczestników konkursu wskazują, że to trampolina dla najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Grzegorz Bucki i Adriana Wójcikowska w finale Kulinarnego Pucharu Polski 2018

W sobotę, 2 czerwca, odbył się piąty z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski - "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś".

Wojciech Modest Amaro otrzymał Grand Prix de l’Art de la Cuisine

Rewelacyjne wieści z Paryża. Wojciech Modest Amaro otrzymał najważniejsze wyróżnienie w świecie gastronomii - Grand Prix de l’Art de la Cuisine przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.

Next Day Summit i Multiscreen Day - w innym terminie

W trosce o bezpieczeństwo uczestników i prelegentów przesuwamy terminy naszych dwóch najbliższych konferencji: Multiscreen Day i Next Day Summit.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

