x

Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    11.04.2018

23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.

Podobnie jak w ubiegłym roku tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji. W ramach współpracy California Wine Institute oraz Food Service Summit odbędzie się m.in. warsztat degustacyjny z wykorzystaniem win kalifornijskich, podczas którego poznamy klasyczne i niestandardowe połączenia tych win z kulinariami oraz wskażemy na atrakcyjność win z Kalifornii w gastronomii. W trakcie warsztatu uczestnicy będą degustowali wybrane wina cenionych szczepów, m.in.: Stags Leap Sauvignon Blanc, Napa Valley, Ironstone Reserve Chardonnay, Sierra Foothills, Central Valley czy Hess Select Pinot Noir, North Coast. Warsztat poprowadzi Master Sommelier Adam Pawłowski, a przeznaczony jest między innymi dla sommelierów, profesjonalistów z branży winiarskiej, barmanów.

Druga część warsztatowa dotyczyć będzie upsellingu. Celem tego szkolenia jest zaprezentowanie praktycznych rozwiązań podnoszących sprzedaż wina w restauracji na przykładzie win kalifornijskich. Uczestnicy będą między innymi ćwiczyć scenariusze serwisowe z podziałem na lokale casual i fine dining. Drugi warsztat - przeznaczony dla restauratorów, menedżerów, sommelierów, kelnerów poprowadzi także Adam Pawłowski MS wraz z dziennikarką „Food Service” Patrycją Siwiec.

Konferencja Food Service Summit jest doskonałą okazją spotkania w gronie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa w Polsce. Na jubileuszową piątą edycję Food Service Summit składać się będą wykłady, warsztaty oraz panele dyskusyjne skupione wokół tematu: "Jak zwiększyć sprzedaż?". Szczegółowy program wydarzenia oraz informacje na temat zapisów i terminów na warsztaty degustacyjne i upsellingowe na stronie internetowej www.foodservicesummit.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej