Podobnie jak w ubiegłym roku tematyka winiarska będzie stanowiła ważną część programu konferencji. W ramach współpracy California Wine Institute oraz Food Service Summit odbędzie się m.in. warsztat degustacyjny z wykorzystaniem win kalifornijskich, podczas którego poznamy klasyczne i niestandardowe połączenia tych win z kulinariami oraz wskażemy na atrakcyjność win z Kalifornii w gastronomii. W trakcie warsztatu uczestnicy będą degustowali wybrane wina cenionych szczepów, m.in.: Stags Leap Sauvignon Blanc, Napa Valley, Ironstone Reserve Chardonnay, Sierra Foothills, Central Valley czy Hess Select Pinot Noir, North Coast. Warsztat poprowadzi Master Sommelier Adam Pawłowski, a przeznaczony jest między innymi dla sommelierów, profesjonalistów z branży winiarskiej, barmanów.
Druga część warsztatowa dotyczyć będzie upsellingu. Celem tego szkolenia jest zaprezentowanie praktycznych rozwiązań podnoszących sprzedaż wina w restauracji na przykładzie win kalifornijskich. Uczestnicy będą między innymi ćwiczyć scenariusze serwisowe z podziałem na lokale casual i fine dining. Drugi warsztat - przeznaczony dla restauratorów, menedżerów, sommelierów, kelnerów poprowadzi także Adam Pawłowski MS wraz z dziennikarką „Food Service” Patrycją Siwiec.
Konferencja Food Service Summit jest doskonałą okazją spotkania w gronie najbardziej doświadczonych, przedsiębiorczych i ambitnych praktyków branży HoReCa w Polsce. Na jubileuszową piątą edycję Food Service Summit składać się będą wykłady, warsztaty oraz panele dyskusyjne skupione wokół tematu: "Jak zwiększyć sprzedaż?". Szczegółowy program wydarzenia oraz informacje na temat zapisów i terminów na warsztaty degustacyjne i upsellingowe na stronie internetowej www.foodservicesummit.pl


Warsztaty California Wine & Food - praktyka i teoria


23-24 kwietnia w Art_inkubator w Łodzi odbędzie się kolejna edycja konferencji branżowej Food Service Summit.
Zobacz także

Mistrzostwa osiągnęły pełnoletność

Nowym Mistrzem Polski Sommelierów został Kamil Wojtasiak z warszawskiej restauracji Butchery & Wine. 28-letni Wojtasiak pokonał w finale ubiegłorocznego wicemistrza Macieja Sokołowskiego z Poznania oraz Łukasza Głowackiego z restauracji Muga.

Michał Molenda - nowa twarz Akademii Inspiracji MAKRO

Szef kuchni Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe wykształcenie wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

CAŁY ŚWIAT HORECA W JEDNYM MIEJSCU

W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.

KULINARNY PUCHAR POLSKI 2017 - LISTA OBOWIĄZKOWA

Wydarzenie odbędzie się w dniach 26-27 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Przedstawiamy kolejne szczegóły.

Zwycięzcy 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z restauracji Nifty no.20 poznańskiego Hotel Puro to laureaci pierwszego miejsca Kulinarnego Pucharu Polski. Tegoroczne zmagania konkursowe odbyły się 1-2 października w Poznaniu.

MISTRZOSTWA POLSKI AEROPRESS 2018

22 września w palarni kawy Czarna Fala w Warszawie odbędą się Mistrzostwa Polski Aeropress 2018.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

