VeggieWorld to otwarta platforma inspiracji i edukacji, pełna wystawców, wykładów, warsztatów oraz spotkań z najciekawszymi ludźmi związanymi z wegańskim stylem życia w Polsce i na świecie. Międzynarodowe targi VeggieWorld organizuje ProVeg przy współpracy z Fundacją Viva!
VeggieWorld jest najważniejszym wegańskim wydarzeniem, które organizowane jest już
w 14 europejskich miastach, takich jak Paryż, Barcelona, Bruksela, Zurych, Londyn, Monachium
czy Berlin. Od pierwszych edycji targi są tłumnie oblegane. Średnia liczba odwiedzających to około 8000 osób. Teraz VeggieWorld mają szansę stać się najmodniejszym i największym wydarzeniem również w Warszawie!
Celem VeggieWorld jest promocja roślinnego stylu życia: pysznego jedzenia, nowoczesnej mody
i kosmetyków. Dlatego nasze wydarzenie kierujemy nie tylko do wegan czy wegetarian. Zapraszamy na nie wszystkich, którzy chcą lepiej poznać wegańskie produkty, odkryć nowe marki, bezpośrednio porozmawiać z ekspertami czy wystawcami albo spróbować pysznej kuchni roślinnej, którą oferujemy podczas każdej edycji targów – mówi Patricia Homa, dyrektor polskiej filii ProVeg, organizatora VeggieWorld.
W Polsce stale wzrasta zainteresowanie zdrowym odżywianiem oraz rośnie liczba wegetarian
i wegan. Już w roku 2013, według Badań Instytutu Opinii Publicznej Homo Homini przeprowadzonych na zlecenie Light Box, w Polsce żyło ponad milion wegetarian i wegan. Zaś Warszawa po Berlinie i Los Angeles uznana została za 3-cie najprzyjaźniejsze weganom miejsce.
Przez dwa majowe dni organizatorzy oddadzą do dyspozycji odwiedzających niebanalną przestrzeń na warszawskiej Pradze, w której powstanie część wystawowa z topowymi markami – począwszy od wegańskiej żywności, odzieży i kosmetyków aż po usługi.
Już dziś widzimy duże zainteresowanie targami. Cieszy nas, że zgłaszają się do nas nie tylko firmy
z kraju, ale też nowe koncepty z zagranicy, które pragną przedstawić swoją ofertę polskim konsumentom – mówi Joanna Lotkowska, koordynator VeggieWorld w Warszawie.
Uzupełnieniem powierzchni wystawowej będzie multimedialna strefa pokazowa i część wykładowa poświęcona zdrowemu odżywianiu, kosmetykom, modzie i stanowiąca doskonałe miejsce do dyskusji wokół roślinnego stylu życia.
W wydarzeniu wezmą udział znani blogerzy i influencerzy, a jego gwiazdą będzie dr Melanie Joy, absolwentka Harvardu, psycholog i aktywistka, którą pokochały media na całym świecie. Jej książkę "Dlaczego kochamy psy, jemy świnie i zakładamy krowy" za przełomową uznała sama Ellen DeGeneres a nawiązujący do niej TED talk, jest już niemal kultowy w social media: https://youtu.be/o0VrZPBskpg
Wstęp na imprezę jest płatny. Cena biletu online – 10 zł, na miejscu – normalny: 15 zł, ulgowy (uczniowie, studenci, osoby niepełnosprawne, seniorzy z okazaniem legitymacji) – 10 zł.
Dzieci do 14 r.ż. wchodzą za darmo.
Zapraszamy do śledzenia najnowszych informacji na temat 1. edycji VeggieWorld Warszawa na profilu wydarzenia: https://www.facebook.com/events/285524708642769/


Targi VeggieWorld wreszcie w Warszawie!


W dniach 12-13 maja w Warszawie przy ul. Mińskiej 65 odbędzie się pierwsza polska edycja VeggieWorld, największych i najstarszych targów w Europie promujących roślinny styl życia.
Zobacz także

JUŻ WKRÓTCE WARSAW BUBBLE DAY

22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ulicy Brackiej 25 w Warszawie odbędzie się wielkie święto szampana. To pierwszy w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków.

Sukces Festiwalu Wódki i Zakąski 2018

W dniach 19-20 października 2018 r. kilka tysięcy gości odwiedziło Festiwal Wódki i Zakąski w Reducie Banku Polskiego.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Trwają przygotowania do finału Les Chefs en Or

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie, organizowany przez Transgourmet Francja. Już teraz, w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, do finału przygotowują się polscy reprezentanci, występujący w kategoriach Szef Kuchni i Uczeń.

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

10. EDYCJA WINE & FOOD NOBLE NIGHT

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

