x

Bellini

Kategoria: Karta - napoje    28.12.2015

Mateusz Szuchnik/El Koktel

Wymyślone pomiędzy latami 30. a 40. XX w. w Wenecji przez Giuseppe Ciprianiego, twórcę i właściciela Harry’s Bar w Wenecji. Prosta kombinacja dwóch smaków zyskała tytuł legendarnej.
Wystarczy rozdrobnić blenderem brzoskwinię na purée i dodać do niego prosecco. Purée z brzoskwiń możemy zastąpić truskawkami, uzyskamy wtedy Rossini, bądź sokiem z mandarynek, a stworzymy Puccini.

◗ 50 ml purée brzoskwiniowego
◗ 100 ml schłodzonego prosecco

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej