x

Bellini

Kategoria: Karta - napoje    28.12.2015

Mateusz Szuchnik/El Koktel

Wymyślone pomiędzy latami 30. a 40. XX w. w Wenecji przez Giuseppe Ciprianiego, twórcę i właściciela Harry’s Bar w Wenecji. Prosta kombinacja dwóch smaków zyskała tytuł legendarnej.
Wystarczy rozdrobnić blenderem brzoskwinię na purée i dodać do niego prosecco. Purée z brzoskwiń możemy zastąpić truskawkami, uzyskamy wtedy Rossini, bądź sokiem z mandarynek, a stworzymy Puccini.

◗ 50 ml purée brzoskwiniowego
◗ 100 ml schłodzonego prosecco

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej