x

Kiełbasa z kaczki

Kategoria: Karta - dania    22.05.2017

Justyna Słupska-Kartaczowska/Jadka

Składniki:
3 szt. – kaczka w całości
jelita wieprzowe
sól, pieprz, tarty imbir, majeranek
 
Sposób przygotowania:
Obieramy mięso z kaczek razem ze skórą. Mielimy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i imbirem. Z kości kaczki gotujemy fond z redukcją wina i miodu. Dodajemy trochę fondu, żeby farsz nie był zbity. Prawie w każdej maszynce do mielenia mięsa jest nakładka do kiełbasy. Płuczemy dobrze jelita. Nakładamy jelita i formujemy kiełbaski, nasze mają ok. 130 g każda. Wędzimy w temperaturze 25-35°C przez ok. 12 godzin. Podajemy kiełbasę smażoną z patelni
z kiszoną kapustą z kminkiem i tłuszczem kaczym, smażonym pasternakiem
i grzankami z piernika.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej