x

Ogrodowe sałaty

Kategoria: Karta - dania    21.08.2017

Dawid Łagowski/Pałac Mierzęcin

/ regionalny twaróg / owoce / winegret musztardowy

 

Składniki:
sałaty – 150 g
regionalny twaróg – 100 g
porzeczki – 30 g
brzoskwinie – 30 g
borówki – 30 g
rzodkiewka – 15 g
miód – 10 ml
musztarda – 10 ml
olej – 100 ml
cytryna – 1 szt.
sól – 5 g
pieprz – 5 g


Sposób przygotowania:
Miód łączymy z musztardą, następnie małym strumieniem wlewamy olej cały czas mieszając.
Powstały w ten sposób winegret doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Salaty dokładnie myjemy i usuwamy nadmiar wody, rzodkiewkę kroimy w bardzo cienkie plastry i wrzucamy na 10 minut do lodowatej wody. Owoce myjemy i przebieramy, wybierając tylko te najlepsze. Sałaty mieszamy z winegretem, układamy w szklanym naczyniu, na salatach układamy przygotowane owoce. Na sałatkę kruszymy twaróg, wykańczany plasterkami rzodkiewki.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej