x

Grasica cielęca

Kategoria: Karta - dania    21.08.2017

Dawid Łagowski/Pałac Mierzęcin

/ kaszanka / malina / kurka / bób

 

Składniki:
grasica cielęca – 150 g
regionalna kaszanka – 100 g
maliny – 40 g
owoce leśne – 100 g
kurka – 50 g
olej – 100 ml
masło – 50 g
sól – 5 g
pieprz – 5 g
miód – 40 g


Sposób przygotowania:
Grasicę dokładnie oczyszczamy z błon, moczymy w mleku, panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Wykańczamy masłem i ziołami.
Kaszankę rozdrabniamy na mniejsze części i smażymy na bardzo rozgrzanym tłuszczu do uzyskania efektu chrupkości. Przekładamy na papierowy ręcznik, usuwając nadmiar tłuszczu.
Owoce leśne gotujemy z miodem i mielimy na gładką masę,
którą przecieramy przez sito.
Oczyszczone z piasku kurki smażymy na maśle, dodając bób. Wszystkie przygotowane elementy układamy na talerzu, na koniec dekorujemy solą maldon.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej