Tatar wołowy, grzanki, jajko przepiórcze
Kategoria: Karta - dania

Mateusz Wichrowski/Brasserie Warszawska

(przepis dla 3 osób)

Składniki:
200 g polędwicy wołowej
30 g ogórka kiszonego
20 g szalotki
15 g kaparów
5 g szczypiorku
4 jajka przepiórcze
1 pszenny chleb
Musztarda dijon, sos worchester, tabasco, olej słonecznikowy, sos sojowy, sól, pieprz, cukier
 
Sposób przygotowania:
Polędwicę pokroić w plastry, rozłożyć na ofoliowanym talerzu, włożyć do zamrażarki na 15 minut, aby mięso dobrze się schłodziło. Tak przygotowane mięso pokroić w równą drobną kostkę.
Wszystkie dodatki pokroić w równą drobną kostkę.  
Mięso połączyć z dodatkami, doprawić do smaku. Uformować, na górę wybić żółtko jaja przepiórczego. Podawać z tostami
z chleba pszennego na zakwasie.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
Food Service Summit 2017 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 2
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 3
więcej