x

Lexus Hybrid cuisine - zbliża się wielkimi krokami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    19.04.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.

 

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.

 

 

Autor tekstu: Jakub Gutek
O AUTORZE
Jakub Gutek
Kulturoznawca, dziennikarz kulinarny i kucharz amator. Od 2016 r. związany z magazynem „Food Service”. W swojej pracy łączy kulinaria i kulturę, a w szczególności film. Współtworzy inicjatywę Films For Food, która zajmuje się dystrybucją i promocją najciekawszych filmów dokumentalnych o tematyce kulinarno-gastronomicznej oraz organizuje wokół nich wiele wydarzeń specjalnych.

Zobacz także

Okrągły jubileusz Akademii Mistrza

10-lecie istnienia obchodzi w tym roku Akademia Mistrza, która działalność zapoczątkowała podczas organizowanych przez ZT Kruszwica pokazów szkoleniowych "Noce cukiernika i piekarza". Pomysłodawcami i inicjatorami Akademii Mistrza byli Mieczysław Chojnowski, Katarzyna Noga i Jacek Zięba.

Plakiety przewodnika Michelin rozdane w cieniu pandemii

W gdańskiej restauracji Arco by Paco Pérez wręczono Plakiety przewodnika Michelin 2020 Main Cities of Europe. Uroczystość została zorganizowana 18 listopada przez Akademię Gastronomiczną w Polsce.

Za nami Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie

Najlepsi szefowie kuchni z Południowej Polski wybrani - przedstawiamy wyniki.

Poland Restaurant Forum by Nespresso

Po raz czwarty w Polsce, a drugi raz w Warszawie odbyło się gastronomiczne spotkanie Poland Restaurant Forum by Nespresso. Głównym hasłem czwartej odsłony forum było "Dzielenie się siłą" (Share the power). W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczestników.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.

Lexus Hybrid Cuisine

10 gwiazdek Michelina w osobach 7 utalentowanych szefów kuchni było bohaterami Lexus Hybrid Cuisine, wydarzenia, które odbyło się 11-13 kwietnia w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej