x

Lexus Hybrid cuisine - Open Gourmet

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.04.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedziło siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. Uczestniczyli w wielu wydarzeniach i wymieniali doświadczenie z polskimi szefami kuchni.

Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Søren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella), Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan. K Berntsen (Clou, Kopenhaga) w połowie kwietnia przyjechali do Warszawy. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty, przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka, szefowie Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak i Paweł Pojawa będą wspólnie pracowali nad Gala Dinner i wydarzeniu otwartym dla publiczności, Open Gourmet.

Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego w Concept 13 w Vitkacu - gwiazdkowi szefowie byli dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmetmiał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej