x

Lexus Hybrid cuisine - Open Gourmet

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.04.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedziło siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. Uczestniczyli w wielu wydarzeniach i wymieniali doświadczenie z polskimi szefami kuchni.

Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Søren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella), Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan. K Berntsen (Clou, Kopenhaga) w połowie kwietnia przyjechali do Warszawy. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty, przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka, szefowie Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak i Paweł Pojawa będą wspólnie pracowali nad Gala Dinner i wydarzeniu otwartym dla publiczności, Open Gourmet.

Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego w Concept 13 w Vitkacu - gwiazdkowi szefowie byli dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmetmiał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jubileuszowa edycja Restaurant Week już 20 października

W dniach 20 - 31 października szefowie kuchni ponad 400. restauracji w kraju zaproszą do stołu mieszkańców 30. polskich miast. Zgodnie z ideą Festiwalu będzie to prawdziwa "Okazja do świętowania". Rezerwacje w festiwalowej cenie 49 zł są już dostępne na www.RestaurantWeek.pl

Znamy zwycięzców Mistrzostw Burgerowych 2017

Kill Grill Burger & Sandwich Bar, Burger Park, Beef'N'Roll oraz Pasibus to laureaci czwartej edycji Mistrzostw Burgerowych na Festiwalu Food Trucków Żarcie Na Kółkach w Warszawie.

Warszawskie restauracje świętują #Jabłonki. Co i gdzie zjemy?

Kampania Fundacji State of Poland #Jabłonki zachęca do kulinarnej celebracji rodzimych jabłek. Do świętowania #Jabłonek we wrześniu, gdy nasze jabłka są najsmaczniejsze, dołączyły warszawskie lokale, przygotowując specjalne jabłkowe potrawy w menu. Będą serwowane od 15 września do 4 października.

Twórcy Restaurant Week zakładają RestaurantClub

Dzięki platformie RestaurantClub można szybko i wygodnie odkrywać oraz rezerwować stoliki w kilkuset najlepszych restauracjach w Polsce.

Wraca fine dining do Olivii Star w Trójmieście. Wraz z muzycznymi gwiazdami

W czerwcu na 34. piętrze Olivii Star rusza cykl kameralnych koncertów polskich muzyków, którym towarzyszyć będą doskonałe kolacje i wykwintne trunki. Jako pierwszy - 2 czerwca - wystąpi Krzysztof Zalewski, a kolację przygotuje znany szef kuchni Paco Pérez.

Kolejna edycja Terra Madre Salone del Gusto

Wydarzenie odbędzie się w dniach 20-24 września w Turynie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej