Krokodyle mięso jest delikatne i niskokaloryczne. W smaku nieco przypomina rybę, ale ma bardziej zwartą i jędrną konsystencję. Dzięki temu mięso z krokodyla można stosować jako zamiennik ryb słodkowodnych. Dodatkowo dostarcza ono organizmowi łatwo przyswajalnego białka, witamin i minerałów. Strusina natomiast jest bogata w białko i żelazo oraz ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu. Polecana jest dla osób szczególnie dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie czy kobiet w ciąży. Strusie mięso ma słodki i delikatny smak, przez wielu uznawany za wykwintny. Cechuje się delikatnym i wyrazistym zapachem, jest elastyczne, miękkie i soczyste. Mięso z kangura wyróżnia się delikatnością i kruchością, w smaku przypomina nieco dziczyznę. Dostarcza organizmowi dużo białka i minerałów oraz ma bardzo niski wskaźnik cholesterolu. Stek z kangura świetnie sprawdza się do grillowania i pieczenia, jednak przy zbyt długiej obróbce termicznej może stać się twardy.
Makro Cash and Carry Polska SA, al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa
tel.: 22 500 00 00, www.makro.pl, www.facebook.com/MAKROPolska


Egzotyczne mięsa w Makro Polska


Sieć hurtowni Makro Polska oferuje egzotyczne mięsa z krokodyla, strusia i kangura. Produkty z kategorii premium pozwolą urozmaicić menu restauracji i zaskoczyć gości oryginalnymi daniami.
Zobacz także

Pieczywo idealne do burgerów

Vandemoortele, belgijski producent mrożonych wyrobów piekarniczych, wprowadził do oferty nową linię bułek hamburgerowych.

Starzony rum Dictador

Dictador to kolumbijski starzony rum, z historią sięgającą 1913 r.

Tork Xpressnap Fit®

Tork Xpressnap Fit - najnowsze rozwiązanie marki Tork - to system dozowania serwetek, który powstał z myślą o oszczędności czasu i powierzchni.

Kiosk od LSI Software

KLIENT CENI SWOBODĘ, A MY WIEMY, JAK MU JĄ ZAPEWNIĆ

Bakemaster

Bakemaster to nowa marka na rynku cukiernictwa i piekarnictwa. Są to produkty dedykowane dla branży cukierniczej i piekarniczej.

BATATOWE NOWOŚCI OD AVIKO

Po frytkach z batatów przyszedł czas na kolejne słodkie produkty w portfolio Aviko.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

