x

Egzotyczne mięsa w Makro Polska

Kategoria: Produkty    19.04.2018

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje egzotyczne mięsa z krokodyla, strusia i kangura. Produkty z kategorii premium pozwolą urozmaicić menu restauracji i zaskoczyć gości oryginalnymi daniami.

Krokodyle mięso jest delikatne i niskokaloryczne. W smaku nieco przypomina rybę, ale ma bardziej zwartą i jędrną konsystencję. Dzięki temu mięso z krokodyla można stosować jako zamiennik ryb słodkowodnych. Dodatkowo dostarcza ono organizmowi łatwo przyswajalnego białka, witamin i minerałów. Strusina natomiast jest bogata w białko i żelazo oraz ma niską zawartość tłuszczu i cholesterolu. Polecana jest dla osób szczególnie dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie czy kobiet w ciąży. Strusie mięso ma słodki i delikatny smak, przez wielu uznawany za wykwintny. Cechuje się delikatnym i wyrazistym zapachem, jest elastyczne, miękkie i soczyste. Mięso z kangura wyróżnia się delikatnością i kruchością, w smaku przypomina nieco dziczyznę. Dostarcza organizmowi dużo białka i minerałów oraz ma bardzo niski wskaźnik cholesterolu. Stek z kangura świetnie sprawdza się do grillowania i pieczenia, jednak przy zbyt długiej obróbce termicznej może stać się twardy.
Makro Cash and Carry Polska SA, al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa
tel.: 22 500 00 00, www.makro.pl, www.facebook.com/MAKROPolska

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej