x

Lexus Hybrid cuisine - zbliża się wielkimi krokami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    06.04.2018

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.


Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Søren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella), Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao) i Jonathan. K Berntsen (Clou, Kopenhaga) - będą gościć już w połowie kwietnia w Warszawie. Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino. Polską kuchnię, jej tradycje i produkty, przybliży kilka doskonale znanych nazwisk. Pod przewodnictwem Roberta Trzópka, szefowie Justyna Słupska-Kartaczowska, Marcin Popielarz, Jacek Grochowina, Bartek Szymczak i Paweł Pojawa będą wspólnie pracować nad Gala Dinner i Open.

Na uroczystej Gala Dinner zagraniczni szefowie zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Ostatniego dnia, podczas Dnia Otwartego - gwiazdkowi szefowie będą dostępni dla szerokiej publiczności. Każdy, kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów.

W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych. Podczas branżowego spotkania i przy współuczestnictwie twórców rankingu The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino i światowych mediów szefowie będą rozmawiać o trendach, przyszłości Europy Środkowo-Wschodniej jako kierunku dla turystyki kulinarnej, konceptach restauracyjnych, fuzji kultur, inspiracjach i nowych pokoleniach szefów. „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Magia świąt w Akademii Smaku Sokołów - Warsztaty kulinarne dla blogerów

Święta Bożego Narodzenia to prawdziwie magiczny czas - pełen wyjątkowych smaków i aromatów, uroczystych spotkań przy stole w ciepłej, rodzinnej atmosferze. Takie też były warsztaty, na które firma Sokołów zaprosiła blogerów do swojej Akademii Smaku.

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

Już za trzy miesiące, w dniach 2-3 października, odbędzie się już 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce?

Znamy wyniki konkursu kucharskiego Archimagirus 2020!

Drużyna pod przewodnictwem Tomasza Ziółkowskiego, wspomaganego przez Oliwiera Kowalczyka i Oskara Wiewiórskiego (restauracja Powidok w Łodzi), zajęła pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym Archimagirus, który odbył się 3-4 września w Hotelu Zamek Gniew. W tym roku na talerzach królował łosoś.

OGRÓD W MIEŚCIE

Za nami I edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego "Rośliny, owady i miód". W dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego zgromadzili się najlepsi polscy producenci żywności, artyści, rzemieślnicy i specjaliści z różnych dziedzin związanych z kulinariami

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej