x

Cosmo Bar

Kategoria: Miejsca    20.11.2017

Cosmo Bar to nowy warszawski koktajlbar ulokowany w budynku Cosmopolitan przy placu Grzybowskim.

Właścicielem jest Tomasz Roehr – twórca Baru Wieczornego. Cosmo proponuje koktajle na bazie sezonowych i polskich produktów. Zwraca też szczególną uwagę na ekologię. Nie ma tu więc cytrusów, które trzeba sprowadzać z daleka, a do koktajli podaje się metalowe słomki wielokrotnego użycia. W pierwszej karcie znajdziemy koktajle o nazwach: Morwa, Rokitnik, Aronia, Żurawina, Jarzębina, Dąb, Pigwa, Mniszek. Wszystkie kosztują 25 zł. Ciekawostką są dwa stworzone, a następnie starzone przez rok w szklanych butelkach koktajle Manhattan i Boulevardier (50 zł). Poza koktajlami wypijemy tu również cydry (m.in. Chyliczki), wina biodynamiczne, rzemieślnicze piwa. Karta przekąsek to m.in. ekologiczne sery z Malinowej Zagrody, a także wędliny i pieczywa od Pawła Fabisia z Mąki i Wody. Za barem stoją uznani i wielokrotnie nagradzani barmani, m.in. Mateusz Szuchnik i Patryk Biadacz. Cosmo Bar ma wyłącznie miejsca siedzące, jest ich 40.

 

ul. Twarda 4, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej