x

Manifest Street Food

Kategoria: Miejsca    20.11.2017

Adrian Feliks, szef kuchni znany m.in. z programu kulinarnego "Top Chef", tworzy sieć lokali pod nazwą Manifest Street Food.

Wspólnikami są Max Zhuk i Wojciech Gudz. Manifest Street Food ma pierwszy lokal przy Małym Rynku w Opolu, pierwszy lokal franczyzowy w Oleśnie, w lecie pod tą nazwą funkcjonował również foodtruck, a w planach na rok przyszły są franczyzy w Krakowie i we Wrocławiu. Oferta Manifest Street Food koncentruje się wokół polskiego street foodu, czyli zapiekanek w wersji rzemieślniczej. W tytułowym manifeście chodzi o dobre jedzenie z niedrogich i polskich produktów. W karcie znajdziemy przykładowo zapiekankę Kiszonka z kiszoną kapustą, karmelizowanym kiszonym ogórkiem, policzkami wieprzowymi i serem czy zapiekankę Dojrzały Szwajcar z serami Camembert, Lazur, Cheddar i Mozzarella. Rzemieślnicze zapiekanki podawane są w dwóch rozmiarach L i XL i kosztują 9,50-18,50 zł. Poza nimi w karcie znajdziemy trzy sałatki i frytki. Lokale nie serwują alkoholu. Wystrój miejsce jest prosty, zdominowany przez żółty, biały i czarny kolor, ściany przyozdobione są fragmentami różnych manifestów. Opolski lokal ma 16 miejsc siedzących.

 

Mały Rynek 11, Opole i inne lokale

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ŻYWA KUCHNIA

Laurent De Bremaeker, właściciel i szef kuchni, szkolił się w najlepszych instytutach kulinarnych, w których jedzenie traktowane jest jak lekarstwo, m.in. w Hippocrates Health Institute w West Palm Beach na Florydzie. ul. Racławicka 99, Warszawa

Francuska Charlotte Bouillon w Warszawie

Właścicielki kultowej Charlotte na stołecznym placu Zbawiciela, jej klonów w Krakowie i Wrocławiu oraz warszawskiej Charlotte Menora z elementami kuchni żydowskiej zrealizowały kolejny pomysł - 17 października otworzyły Charlotte Bouillon.

Warszawski SEN powraca - w wersji azjatyckiej. Autorem menu Alon Than!

Po kilku miesiącach przerwy warszawska restauracja SEN wraca w nowej, azjatyckiej odsłonie. Menu skomponował Alon Than, zdobywca pierwszego miejsca na World Sushi Cup Japan w 2015 roku. W karcie - autorska kuchnia łącząca styl japoński ze światowym trendem fusion.

Hala Koszyki - pierwsza hala targowo-restauracyjna w Warszawie

W październiku otwarto w Warszawie nową Halę Koszyki przy ulicy Koszykowej w Śródmieściu. Miejsce jest pierwszą halą targowo-restauracyjną w Polsce. Wzorem dla tego konceptu były podobne hale z Rotterdamu, Londynu, Oslo czy Florencji, gdzie pod jednym dachem łączą się smaki z całego świata.

King Rooster - nowa marka gastronomiczna firmy 7 Street

W ofercie King Rooster znajdują się chrupiące kurczaki w zestawach z frytkami i sosami oraz w burgerach. Nowością na polskim rynku są w 100% roślinne zamienniki kurczaka w formie kotleta do burgerów, a także panierowanych stripsów.

NOWE RESTAURACJE MAX PREMIUM BURGERS

Max Premium Burgers to najstarsza szwedzka sieć restauracji serwująca burgery. Firma powstała w 1968 r. i do dzisiaj pozostaje własnością założyciela marki i jego rodziny. W listopadzie br. nastąpiło otwarcie dwóch nowych lokali sieci Max Premium Burgers - w Świętochłowicach oraz w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej