x

Targi HoReCa Kraków za nami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    20.11.2017

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/GastroFood/EnoExpo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

W ramach otwarcia Targów odbyło się oryginalne widowisko: wystąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa oraz dwóch szefów kuchni, którzy zabrali publiczność w kulinarno-muzyczną podróż. Jak co roku Targi HoReCa to przede wszystkim doskonała okazja do zdobycia fachowej wiedzy, przekazywanej przez najlepszych ekspertów z branży. W tym roku najnowsze kulinarne trendy w Kuchni Mistrzów zaprezentowali m.in. Aleksander Baron, Wojciech Harapkiewicz czy Janusz Fic.
Podczas targów branży winiarskiej EnoExpo ofertę zaprezentowało niemal 160 wystawców z ponad 20 krajów, m.in. Argentyny, Austrii, Chile, Gruzji, Hiszpanii, Kosowa, Niemiec, Portugalii, RPA, Słowacji oraz Włoch (kraju partnerskiego tegorocznej edycji). W ramach wydarzenia odbył się również XII Konwent Polskich Winiarzy. Nasz rynek cały czas się rozwija, a winiarze z roku na rok są coraz bardziej zadowoleni ze sprzedaży.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NAJWIĘKSZE WYDARZENIE KULINARNE JUŻ W KWIETNIU W WARSZAWIE

11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata. W trakcie trzydniowego wydarzenia nie zabraknie degustacji polskich produktów czy odwiedzin najciekawszych adresów restauracyjnych.

EUROGASTRO I WORLDHOTEL - PODSUMOWANIE TARGÓW

W dniach 5-7 kwietnia 273 wystawców z 15 krajów zaprezentowało ofertę, a Centrum Targowo-Kongresowe odwiedziło 19 457 osób. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej zapoznali się z najnowszymi trendami oraz wzięli udział w wielu szkoleniach.

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

W dniach 2-3 października odbędzie się 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce? Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki, dania głównego oraz deseru. Wszystko to z wykorzystaniem określonych przez dyrekcję konkursu składników.

Smak domu za oceanem

Wydarzenie performatywne "Polish Table: Mine, Yours, Ours", koprodukcja nowojorskiego MOFAD - Museum of Food and Drink i Instytutu Adama Mickiewicza odbyło się 6 i 7 listopada 2018.

Zwycięzcy 12. edycji Wine&Food Noble Night

W jednym z najbardziej prestiżowych i najtrudniejszych konkursów kulinarnych w kraju największy sukces odniosły restauracje White One oraz Umami. Pozostałe wyróżnione lokale to Destylarnia, Signature oraz Isto.

Sebastian Krauzowicz i Cristina Catese promują unijny drób

"To jest nasz drób! Wysoka jakość - europejska gwarancja" - to hasło nowej kampanii, której celem jest wzmocnienie wśród konsumentów i specjalistów zaufania do jakości unijnego drobiu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej