x

Targi HoReCa Kraków za nami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    20.11.2017

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/GastroFood/EnoExpo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

W ramach otwarcia Targów odbyło się oryginalne widowisko: wystąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa oraz dwóch szefów kuchni, którzy zabrali publiczność w kulinarno-muzyczną podróż. Jak co roku Targi HoReCa to przede wszystkim doskonała okazja do zdobycia fachowej wiedzy, przekazywanej przez najlepszych ekspertów z branży. W tym roku najnowsze kulinarne trendy w Kuchni Mistrzów zaprezentowali m.in. Aleksander Baron, Wojciech Harapkiewicz czy Janusz Fic.
Podczas targów branży winiarskiej EnoExpo ofertę zaprezentowało niemal 160 wystawców z ponad 20 krajów, m.in. Argentyny, Austrii, Chile, Gruzji, Hiszpanii, Kosowa, Niemiec, Portugalii, RPA, Słowacji oraz Włoch (kraju partnerskiego tegorocznej edycji). W ramach wydarzenia odbył się również XII Konwent Polskich Winiarzy. Nasz rynek cały czas się rozwija, a winiarze z roku na rok są coraz bardziej zadowoleni ze sprzedaży.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

RUSZA GAULT & MILLAU TOUR 2017

150 doskonałych szefów kuchni z każdego regionu i 5 regionalnych nagród - przed nami kolejna edycja Gault & Millau Tour. Coroczny cykl spotkań dla regionalnych szefów kuchni rozpocznie się 12 czerwca 2017 r. w Warszawie.

SZTUKA SMAKU

Za nami 15., jubileuszowa edycja jednego z najważniejszych konkursów kulinarnych w Polsce. L’A rt de la Cuisine Martell 2017 odbył się 4 marca w hotelu Zamek Ryn. Szesnaście dwuosobowych drużyn młodych kucharzy z najlepszych restauracji w Polsce powalczyło o Puchar Przechodni Martell.

Bocuse D’or Europe 2018 za nami

11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

WHISKY NAD BAŁTYKIEM

W dniach 26-27 sierpnia 2017 r. w Jastrzębiej Górze odbyła się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Wydarzenie odwiedziło niespełna 7000 gości - zarówno miłośników whisky, jak i osób, które rozpoczynają przygodę z tym szlachetnym trunkiem.

Konkurs Bocuse d’Or wraca do Polski

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej