x

Podsumowanie Restaurant Week

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    20.11.2017

Jubileuszowa, 10. edycja Restaurant Week odbyła się w dniach 20-31 października w 13 polskich miastach pod hasłem "Okazja do świętowania".

Podczas ostatniego festiwalu goście świętowali w ponad 400 restauracjach w 13 regionach. Zwieńczeniem każdej edycji jest ogłoszenie listy najlepszych restauracji wyłonionych w plebiscycie gości Restaurant Week.
Ogłaszamy listę pięciu najlepszych restauracji w kategoriach:
Najlepsza przystawka – wrocławska restauracja Alyki
Najlepsze danie główne – łódzka restauracja Farina Bianco
Najlepszy deser – wrocławska restauracja Alyki
Najlepsza atmosfera – tyska restauracja Con Amore
Najlepsza obsługa – wrocławska restauracja Alyki
Trójka najlepszych restauracji w skali ogólnopolskiej:
III miejsce – szczecińska Stara Rzeźnia
II miejsce – łódzka Farina Bianco
I miejsce – wrocławska Alyki
Pełna lista laureatów została opublikowana na fanpage'u Restaurant Week Polska. „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sztuka smaku

3 marca br. Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L'Art de la cuisine Martell odbędzie w się w hotelu Zamek Ryn. Kulinarnym tematem przewodnim tegorocznej edycji konkursu, a tym samym głównym produktem, który zawodnicy muszą wykorzystać w swoich daniach, jest świeca wołowa.

Nie będzie Wine&Food Noble Night 2020

Jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w tym roku się nie odbędzie.

KONKURS LES CHEFS EN OR ROZSTRZYGNIĘTY

Kaczka i dorsz to produkty, które królowały na talerzach podczas właśnie zakończonego konkursu Les Chefs en Or organizowanego przez Transgourmet Francja. Do rywalizacji stanęli przedstawiciele Polski, Francji, Niemiec, Austrii, Rumunii, Szwajcarii oraz Rosji.

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

Winterhalter Polska Sponsorem Głównym EuroGastro 2019

Wielkimi krokami zbliżają się 23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2019, które odbędą się w dniach 27-29 marca w PTAK Warsaw Expo w Nadarzynie. Winterhalter Polska, podobnie jak w latach ubiegłych wchodzi w najbardziej prestiżową rolę tego wydarzenia - Sponsora Głównego.

Sydney czeka na najlepszego barmana w Polsce

Ruszyła 6. edycja World Class Poland. Ponad 20 godzin zajmie najlepszemu barmanowi w Polsce wyprawa do Sydney, w którym odbędzie się światowy finał.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej