Bocuse d’Or Poland to rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych.
Preeliminacje to tylko transparentny sposób wyboru najlepszych kandydatów do finału eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się w lutym 2018 r. Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Jarosław Walczyk (head chef Bocuse d’Or Poland), Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Jarosław Uściński oraz Jacek Krawczyk (prezes zarządu Bocuse d’Or Poland) zdecydowali o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w kolejnym etapie. Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie, tj. styczniu 2019. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć więcej niż 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2019).
Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości
29 listopada 2017.


Preeliminacje Bocuse d’Or Poland


Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.
Zobacz także

Zagraniczne występy

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na ExpoGast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu.

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha - popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia.

WIRTUOZI KUCHNI NA TARGACH HORECA W KRAKOWIE

15-17 listopada odbędzie się kolejna edycja targów. "Wirtuozi Kuchni" to nowa odsłona programu Akademii HoReCa towarzyszącego Międzynarodowym Targom Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HoReCa.

Chef Days w Gratz

W dniach 28 i 29 maja w Gratz odbyła się kolejna edycja Chef Days, międzynarodowego wydarzenia gastronomicznego organizowanego przez magazyn Rolling Pin. Wzięli w nim udział m.in.: Ana Roš, Elena Arzak, Tim Raue, Quique Dacosta, czy Lukas Mraz. Jako pierwszy polak w historii wydarzenia, na konferenc

CAŁY ŚWIAT HORECA W JEDNYM MIEJSCU

W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.

Zarabiaj na kawie! - warsztaty Segafredo Zanetti

Dzięki bezpłatnym warsztatom organizowanym przez Segafredo Zanetti dowiesz się, jak zwiększyć obrót lokalu, budować przewagę konkurencyjną i rozwijać swój biznes.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

