Po raz pierwszy Chefs after hours odbyło się w maju 2016 r. Pod okiem Staszka Mądrego i Piotra Piątka ponad 30 szefów kuchni poznało tajniki wyrobu wędlin i wymieniło się doświadczeniami związanymi z tematem mięsa. W tym roku Grzegorz Łapanowski postanowił powrócić do pomysłu spotkań i stworzyć z nich regularny cykl: „Gastronom jak każdy powinien uczyć się przez całe życie. Najlepiej w dobrej atmosferze i przyjaznym towarzystwie. Chefs after hours jest okazją, by wspólnie zgłębiać wiedzę, czerpiąc od najwybitniejszych postaci z kraju i ze świata”.
Każde ze spotkań będzie miało temat przewodni, który zostanie omówiony przez ekspertów z danej dziedziny. Po panelu dyskusyjnym goście przystąpią do wspólnego gotowania lub oglądania kulinarnych filmów. Ostatnia edycja odbyła się 28 listopada 2017 r. w Food Lab Studio przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie. Tym razem tematem przewodnim była kawa. Ekspertami, którzy wprowadzili uczestników w jej tajniki, byli: Jakub Świątek (STOR), Maciej Duszak (Coffeedesk), Wiktor Borowski (Coffee Republic). Kolejne tematy w ramach cyklu Chefs after hours to: polska kuchnia wczoraj i dziś, zimowe warzywa, gotowanie na ogniu i naturalne techniki konserwacji. Przewidywana liczba uczestników każdego ze spotkań to 40 osób. „Food Service” jest patronem medialnym cyklu.


Po godzinach


Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.
Zobacz także

Grand Prix "Magazynu Wino"

27-29 października ponad 2 tysiące gości przybyło na kolejną odsłonę Stilnovosti Grand Prix dwumiesięcznika "Magazyn Wino".

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

