x

Po godzinach

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    20.11.2017

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

Po raz pierwszy Chefs after hours odbyło się w maju 2016 r. Pod okiem Staszka Mądrego i Piotra Piątka ponad 30 szefów kuchni poznało tajniki wyrobu wędlin i wymieniło się doświadczeniami związanymi z tematem mięsa. W tym roku Grzegorz Łapanowski postanowił powrócić do pomysłu spotkań i stworzyć z nich regularny cykl: „Gastronom jak każdy powinien uczyć się przez całe życie. Najlepiej w dobrej atmosferze i przyjaznym towarzystwie. Chefs after hours jest okazją, by wspólnie zgłębiać wiedzę, czerpiąc od najwybitniejszych postaci z kraju i ze świata”.
Każde ze spotkań będzie miało temat przewodni, który zostanie omówiony przez ekspertów z danej dziedziny. Po panelu dyskusyjnym goście przystąpią do wspólnego gotowania lub oglądania kulinarnych filmów. Ostatnia edycja odbyła się 28 listopada 2017 r. w Food Lab Studio przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie. Tym razem tematem przewodnim była kawa. Ekspertami, którzy wprowadzili uczestników w jej tajniki, byli: Jakub Świątek (STOR), Maciej Duszak (Coffeedesk), Wiktor Borowski (Coffee Republic). Kolejne tematy w ramach cyklu Chefs after hours to: polska kuchnia wczoraj i dziś, zimowe warzywa, gotowanie na ogniu i naturalne techniki konserwacji. Przewidywana liczba uczestników każdego ze spotkań to 40 osób. „Food Service” jest patronem medialnym cyklu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Grand Prix "Magazynu Wino"

27-29 października ponad 2 tysiące gości przybyło na kolejną odsłonę Stilnovosti Grand Prix dwumiesięcznika "Magazyn Wino".

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej