x

Winsky Wine’n’Whisky Bar

Kategoria: Miejsca

Nad Wisłą w Warszawie, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar.

Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec. Oferta baru obejmuje ponad 350 dobrze wyselekcjonowanych win z całego świata w różnych cenach. Większość z nich dostępna jest na kieliszki. Whisky jest tu równie ważne jak wino – bar oferuje ponad 20 butelek (od popularnego Taliskera do ekskluzywnej Port Ellen). Whisky wykorzystywane jest również jako składnik dań. Menedżerami i sommelierami są tu Mateusz Staniszewski oraz Marcin Krzanowski, sommelierem jest Robert Komosa, a szefem kuchni Mariusz Wołosewicz. Tutejsza kuchnia jest oparta na zimnych i ciepłych małych formach (15-27 zł). W karcie m.in. foie gras brûlée, wątróbka z brandy i czerwonym winem, jagnięcina z warzywami i galaretką miętową. Lokal ma 60 miejsc siedzących, w sezonie dodatkowo 70 w ogródku. Ciepłe klubowe wnętrze w kolorach ciemnej czerwieni i głębokiego granatu powstało z inspiracji właścicielki, za projekt odpowiada Tarnowski Division.

 

ul. Wioślarska 10, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej