x

Winsky Wine’n’Whisky Bar

Kategoria: Miejsca    01.04.2018

Nad Wisłą w Warszawie, w budynku The Tides, otworzył się w listopadzie Winsky Wine’n’Whisky Bar.

Twórczynią i współwłaścicielką miejsca jest Monika Frendl, drugim współwłaścicielem jest Viktor Jakupec. Oferta baru obejmuje ponad 350 dobrze wyselekcjonowanych win z całego świata w różnych cenach. Większość z nich dostępna jest na kieliszki. Whisky jest tu równie ważne jak wino – bar oferuje ponad 20 butelek (od popularnego Taliskera do ekskluzywnej Port Ellen). Whisky wykorzystywane jest również jako składnik dań. Menedżerami i sommelierami są tu Mateusz Staniszewski oraz Marcin Krzanowski, sommelierem jest Robert Komosa, a szefem kuchni Mariusz Wołosewicz. Tutejsza kuchnia jest oparta na zimnych i ciepłych małych formach (15-27 zł). W karcie m.in. foie gras brûlée, wątróbka z brandy i czerwonym winem, jagnięcina z warzywami i galaretką miętową. Lokal ma 60 miejsc siedzących, w sezonie dodatkowo 70 w ogródku. Ciepłe klubowe wnętrze w kolorach ciemnej czerwieni i głębokiego granatu powstało z inspiracji właścicielki, za projekt odpowiada Tarnowski Division.

 

ul. Wioślarska 10, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej