x

Vietnamka

Kategoria: Miejsca    01.04.2018

Vietnamka to nowe miejsce z kuchnią wietnamską w Warszawie.

Właścicielką i szefową kuchni jest tutaj Linh Nguyen, znana wcześniej m.in. z Shabu Shabu przy Mokotowskiej. Vietnamka powstała, ponieważ właścicielka chciała móc zjeść w Warszawie prawdziwą zupę pho ze szpikiem, serwowaną tak jak w Wietnamie, z dużą ilością ziół i dodatków. Przygotowania do otwarcia trwały aż trzy lata. Podawane w specjalnie stworzonych na zamówienie Vietnamki naczyniach dania kosztują tu 18-32 zł. W menu znalazła się oczywiście najbardziej znana przedstawicielka wietnamskiej kuchni – zupa pho w kilku wersjach. Są też inne autentyczne wietnamskie dania, jak koźlina w czerninie, kurczak smażony w soli czy chrupiący naleśnik ryżowy z krewetkami, boczkiem i kiełkami, podawany z liśćmi ziół do zawijania. Wiele składników, jak kapusta chrzanowata, sprowadzanych jest specjalnie z Wietnamu. Miejsce czeka na koncesję, w karcie alkoholi będą wina i drink pho. Lokal mieści 30 osób. Ściany zdobią tu wykonane przez studentki ASP murale z symbolami północnego Wietnamu – bananowcami, ważkami i mitycznym kogutopawiem.

 

ul. Poznańska 7, Warszawa

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej