x

Zagraniczne występy

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.04.2018

Poland National Culinary Team OSSKiC wystąpi na ExpoGast Culinary World Cup 2018 w Luksemburgu.

Ogłoszenie składu reprezentacji odbyło się 2 grudnia podczas uroczystej Wigilii OSSiC w hotelu Double Tree by Hilton Warsaw.
Przedstawiamy skład trenerów i zawodników:
Sebastian Krauzowicz – trener prowadzący i selekcjoner, Zenon Hołubowski – trener techniczny, Maciej Rosiński – trener sekcji cukierniczej, Lech Plucinski – trener wspierający, Rafał Gajownik – trener wspierający.
Skład kulinarnej kadry seniorów:
Bartosz Peter – kapitan, Artur Skotarczyk, Adam Adamczak, Jarosław Kin, Michal Kuduk, Mateusz Reszczyk, Mariusz Roch, Dawid Grucel, Marcin Gruszka, Maciej Hippler, Michał Iwaniuk, Maciej Wiśniewski
Skład kulinarnej kadry juniorów (indywidualny start):
Patryk Mach, Michał Ziaja
ExpoGast Culinary World Cup 2018 odbędzie się w dniach 23-28 listopada 2018 w Luksemburgu. Życzymy naszej reprezentacji co najmniej takich samych sukcesów jak podczas olimpiady w Erfurcie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Warsztaty Flavor Your World z sosami TABASCO®

Warsztaty dla młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz dla dorosłych porowadzi w Zgierzu i w Warszawie Gary Evans, International Corporate Chef TABASCO®.

Polscy cukiernicy awansowali do Wielkiego Finału Coupe du Monde de la Patisserie 2019

Miesiące przygotowań, nerwów i niezliczone ilości godzin treningowych przyniosły chwałę polskiej drużynie cukierników w Turynie podczas europejskich finałów Coupe du Monde de la Patisserie 2018.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Inauguracja Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie

Sieć hurtowni MAKRO Polska otworzyła Akademię Inspiracji w drugiej lokalizacji. Gościem specjalnym wydarzenia był Tim Raue, szef kuchni i właściciel berlińskiej restauracji wyróżnionej dwoma gwiazdkami Michelin.

World Chocolate Masters 2020/2021

World Chocolate Masters to jedyny na świecie konkurs skierowany do utalentowanych i kreatywnych profesjonalistów zajmujących się czekoladą. Zawody zaplanowane na lata 2020/2021 to już 8. edycja pojedynku cukierników i czekoladziarzy, do których tym razem będą mogli dołączyć również szefowie kuchni.

Michał Molenda - nowa twarz Akademii Inspiracji MAKRO

Szef kuchni Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe wykształcenie wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej