Pierwszym zadaniem Artura Grajbera będą nowe inwestycje jakie firma planuje wprowadzenie na rynek polski. Swoim wieloletnim doświadczeniem przyczyni się również do podniesienia atrakcyjności oferty Cateringu Belvedere by Design.
Artur Grajber pracował wcześniej m.in. restauracji Parnas, Hotelu Bristol, Restauracji 99, hotelu Westin Warsaw oraz hotelu Sheraton w Warszawie. Od maja do grudnia 2017 r. kierował kuchnią w arszawskiej restauracji Genesis. Jak potwierdza Krzysztof Janiszewski w rozmowie z „Food Service”, nowym szefem kuchni restauracji Genesis został Paweł Kibart, a sous-chefem Adam Kwil.


Artur Grajber w Belvedere Gourmet Group


2 stycznia 2018 r. Artur Grajber dołączył do prestiżowej marki Belvedere Gourmet Group, w której szeregach objął stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni.
Zobacz także

Aleksander Baron szefem kuchni w nowej restauracji ZONI Adriana Marczewska szefem powstającego bistro WuWu

Aleksander Baron szefem kuchni w nowej restauracji ZONI, a Adriana Marczewska szefem powstającego bistro WuWu

POWODY DO DUMY

Jest jednym z pionierów na warszawskim rynku gastronomicznym. Jego restauracje Folk Gospoda i Czerwony Wieprz od kilkunastu lat pełne są gości. Najnowsza, Elixir, będąca częścią konceptu Dom Wódki, to najszybszy polski debiut w Przewodniku Michelina.

NINA NAWROCKA

"Cukiernictwo to nie tylko trzymanie się ściśle receptur i opanowanie technik przyrządzania deserów. Proporcje i gramy są niezwykle istotne, jeżeli chcemy, żeby efekt końcowy był powtarzalny. To jednak kreatywność jest kluczem do sukcesu".

Paweł Buck: Design to tylko część przepisu na sukces

Prowadzone przez niego Buck Studio specjalizuje się w projektowaniu lokali gastronomicznych. Ma na koncie takie designerskie perełki jak warszawski Opasły Tom czy obsypany nagrodami projekt wrocławskiej cukierni Nanan. O kreowaniu przestrzeni w gastronomii opowiada nam Paweł Buck.

RENATA GUTOWSKA

"Swoją drogę rozpoczęłam w Londynie. Przez przypadek trafiłam do Royal Academy of Art, gdzie pierwszy raz pracowałam w cukierni. I tak się zaczęło". O swojej przygodzie z cukiernictwem opowiada nam Renata Gutowska.

Marta Zborowska - area coach w sieci Pizza Hut

O różnicach w zarządzaniu pojedynczą restauracją, a ogromną siecią restauracyjną, o zakresie obowiązków, relacjach z pracownikami oraz o umiejętnościach, które należy posiadać na stanowisku area coach, opowiada nam Marta Zborowska.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

