x

Stara Pączkarnia

Kategoria: Miejsca

Stara Pączkarnia otworzyła niedawno swój lokal w Warszawie przy Nowym Świecie.

To polska firma z siedzibą w Szczecinie, która na zasadzie franczyzy tworzy sieć kilkunastu cukierni w całej Polsce. Prezesem zarządu jest Łukasz Jarema. Każda cukiernia pod marką Stara Pączkarnia wypieka na miejscu kilkanaście rodzajów pączków i sprzedaje je z okienka. Lokale nie mają miejsc siedzących wewnątrz. Sieć pilnuje jakości, co m.in. oznacza, że przekazuje receptury, wyznacza dostawców składników potrzebnych do produkcji pączków, a także szkoli personel. Franczyzobiorcy otrzymują również wsparcie w obszarze marketingu. Ofertą Starej Pączkarni są świeże, jeszcze ciepłe pączki. W menu cukierni jest ich kilkanaście rodzajów, selekcja i popularność różni się w zależności od lokalizacji. Zjemy tu m.in. pączki różane, raffaello, malinowe, wiśniowe, jagodowe, bananowe czy budyniowe. W Warszawie cena każdego pączka to 3 zł za sztukę. Przy zakupie 10 sztuk klient dostaje 1 pączka gratis. W planach sieci jest dalszy dynamiczny rozwój. Kolejne lokale powstaną m.in. w Częstochowie.

Stara Pączkarnia, ul. Nowy Świat 28, Warszawa i  kilkanaście innych lokalizacji w całej Polsce

 

Joanna Mróz

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej