x

The Bell

Kategoria: Miejsca    16.02.2017

The Bell to nowe miejsce na warszawskiej Saskiej Kępie.

The Bell unika słowa restauracja, a nazywa się Eatery na wzór najpopularniejszych miejsc Nowego Jorku. Ideą The Bell jest stworzenie niezwykłej atmosfery, w której każdy jest mile widziany i każdy czuje się dobrze. Właścicielami miejsca są projektantka mody Monica Nera i jej partner Gilbert. Szefem kuchni został zwycięzca pierwszej edycji programu „Hell’s Kitchen” Łukasz Kawaller. Lokal ma 70 miejsc siedzących na dwóch poziomach, a dodatkowo w sezonie atrakcyjny ogród na kolejne 50 miejsc. Wnętrze zaprojektowała Kinga Mostowik. Jest utrzymane w nowoczesnej stylistyce z dominującymi kolorami zieleni, drewna, złota, czerni i bieli. W pierwszej krótkiej karcie dań Łukasz Kawaller proponuje m.in. buraka z kwaśną śmietaną, żurawiną i koprem; kopytka z rakami i porem; kaczkę z lawendą, serem i jeżyną; dzika z jarmużem, salsefią i grzybami. Przystawki kosztują 26-34 zł, dania główne – 46-64 zł. Krótka karta alkoholi oferuje najlepsze gatunkowo wina, szampany oraz koktajle.

 The Bell, ul. Zwycięzców 21, Warszawa

 

Joanna Mróz

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej