x

Charlie

Kategoria: Miejsca    16.02.2017

Charlie to nowy, niezwykle stylowy koktajlbar w Warszawie.

Bar zaprojektowany na 120 miejsc siedzących utrzymany jest w klimacie Nowego Jorku lat 30.-40. Za wnętrze w stylu art deco odpowiada architekt Kinga Mostowik. Charlie należy do trzech restauratorów – Jędrzeja Szczęśniaka, Stanisława Bontempsa, Filipa Gawryszewskiego – znanych do tej pory m.in. z warszawskiego Palmiera. Nad całością projektu czuwa Piotr Klimczak – menedżer. Wykwalifikowany personel za barem pod wodzą Karima Bibarsa proponuje gościom koktajle na najwyższym poziomie. Oprócz regularnego menu z autorskimi kompozycjami oraz klasycznych koktajli goście mają szansę spróbować unikatowego na skalę światową Subconscious Menu, gdzie za pomocą perfum stworzonych specjalnie do tego menu bawimy się swoimi zmysłami i wybieramy koktajle, używając tylko skojarzeń zapachowych. Intrygująca podróż w nieznane zakątki podświadomości. Koszt koktajli to 25-40 zł. Miejsce czynne wt.-czw. 19:00-2:00, pt.-sob. 19:00-3:00.

 Charlie, ul. Mokotowska 39, Warszawa

 

Joanna Mróz

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Restauracja Nobu otworzy się 17 lipca. Już przyjmuje rezerwacje!

Restauracja sieci Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera rusza wcześniej niż warszawski hotel Nobu, w którym jest zlokalizowana. Od 17 lipca można będzie zjeść w niej np. czarnego dorsza z miso czy sashimi "New Style" przypiekane olejem sezamowym.

Gorąco Polecam Piekarnia - pilotażowy lokal na warszawskim Natolinie

Enata Bread, grupa zarządzająca marką Gorąco Polecam, wraca do źródeł, czyli do pieczenia chleba. I otwiera pierwszy pilotażowy lokal pod marką Gorąco Polecam Piekarnia - na warszawskim Natolinie.

Vietnamka

Vietnamka to nowe miejsce z kuchnią wietnamską w Warszawie.

Yestersen Café - kawiarnia z miłości do kawy i designu

Uwielbiam design. Moim pierwszym odkryciem była wygrzebana z piwnicy dziadka maszyna do pisania Valentine zaprojektowana przez Ettorego Sottsassa.

Niesztuka - lokalne neobistro w Gdańsku

Trójmiejska scena kulinarna rozkwita i coraz częściej na wybrzeżu można znaleźć ambitne neobistra z polską kuchnią czy restauracje etniczne. Połączeniem tych dwóch kierunków jest Niesztuka - przytulna restauracja mieszcząca się na przepięknej ulicy Mariackiej w Gdańsku.

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i kilka innych w Elektrowni Powiśle - już czynne

Kolejne koncepty gastronomiczne uruchamiane w otwartej 20 maja zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle w Warszawie! W ten weekend w strefie Food Hall pojawią się Philly’s Finest (amerykańskie kanapki), Quattro Canti (pizzeria), Osmania (kebab) oraz Soul Burger.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej