x

Witold Iwański z nowym wyzwaniem

Kategoria: Ludzie    01.04.2018

27 listopada br. podczas gali Gault & Millau we Wrocławiu Witold Iwański ogłosił, że po 5 latach odchodzi z restauracji Aruana w hotelu Narvil w Serocku.

Witold Iwański to jeden z najbardziej znanych szefów kuchni w kraju, który już w młodym wieku odniósł duże sukcesy.
W latach 2006 i 2009 zajął I i II miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski oraz I miejsce w L'Art de la Cuisine Martell (2006 r). W 2013 r. wraz z zespołem restauracji Aruana wygrał konkurs Wine & Food Noble Night, a w 2015 r. został laureatem nagrody Chef de L’Avenir przyznawanej przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Na swoim koncie ma już trzy tytuły Gault & Millau Polska – Młody Talent (2015), Szef Roku Polski Centralnej (2016) oraz Szef Roku (2017). Kierował restauracjami w najlepszych polskich hotelach. Pracował też w restauracjach nagrodzonych dwiema gwiazdkami Michelin: Franzen w Sztokholmie i trzygwiazdkowej Maaemo w Oslo. Z Aruaną w hotelu Narvil związany był od 2012 r. Od 2018 r. obejmuje stery w hotelu Raffles Europejski, który po długich oczekiwaniach na nowo otwiera się w Warszawie. Będzie to jeden z najbardziej luksusowych hoteli w Polsce.
Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Catherine Fogel - ponadprzeciętny zmysł smaku i węchu

Na początku myślała, że po prostu jest wybredna. Dopiero później - przez przypadek - odkryła, że ma ponadprzeciętnie rozwinięty zmysł smaku i węchu. Tajemnicą poliszynela jest fakt, że z talentu Dunki Catherine Fogel korzystają topowi szefowie kuchni na całym świecie.

Grzegorz Miśta szefem kuchni w zakopiańskiej Góralskiej Tradycji

Wraz z ponownym otwarciem Góralskiej Tradycji w Zakopanem zmienił się szef kuchni. Od lipca o kulinarne doznania gości dba Grzegorz Miśta.

Justyna Adamczyk - żółta eminencja

Od debiutu Gault & Millau na polskim rynku wkrótce miną 3 lata. Inspektorzy ocenili setki restauracji, ale sami również znaleźli się na celowniku części branży gastronomicznej. Justyna Adamczyk, redaktor naczelna żółtego przewodnika w rozmowie z "Food Service" konfrontuje się z krytyką.

ZWYCIĘSTWO NA DUŻĄ SKALĘ

Mariusz Kucharczyk zwyciężył swoim daniem głównym w XI edycji Wine & Food Noble Night. O przygotowaniach do konkursu oraz o tym, jak zwycięstwo wpływa na popularność, rozmawiamy z szefem kuchni restauracji Boletus - Zamek Kliczków.

#RYZYKANTKI

28-latki - Patrycja Jaskólska i Kamila Mroczkowska - przygodę w branży zaczęły od smażenia pączków. Potem poznały szefa kuchni Trisno Hamida, wzięły kredyt w banku i dziś są właścicielkami dwóch popularnych warszawskich restauracji - MOD oraz Regina Bar.

SPRZEDAJEMY ZADOWOLENIE

Kto by pomyślał, że na najlepsze sushi w Polsce będziemy jechać do Kielc. Tymczasem to właśnie tam Michał Kostrzewa od półtora roku prowadzi restaurację Suhi-Ya, w której wysokiej jakości produkt łączy się z jego zamiłowaniem do japońskiej filozofii.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej