x

Znamy finalistów Bocuse d’Or Poland 2018

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    01.04.2018

11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.

Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski. Po weryfikacji wniosków pod względem formalnym i przeanalizowaniu receptur komitet wykonawczy pod przewodnictwem Jarosława Walczyka wytypował 9 szefów kuchni, którzy wzięli udział w preeliminacjach 11 grudnia. Ośmiu z nich mogło przejść dalej. Prezentowane dania zostały przyrządzone przez kandydatów z wcześniej przygotowanych półproduktów i tylko podgrzanie na miejscu. Zawodnicy w ciągu 30 minut musieli wydać po dwie porcje każdego dania – z użyciem co najmniej dwóch różnych elementów jagnięciny z dodatkiem warzyw, roślin lub ziół. Zawodników oceniało jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Jarosław Walczyk, Adam Chrząstowski, Jarosław Uściński, Łukasz Konik.

Do ósemki, która zawalczy o najwyższe trofeum, zakwalifikowali się:
• Jakub Kasprzak – restauracja Lumiere, Baranowo
• Paweł Kubera – hotel DeSilva, Poznań
• Patryk Kwieciński – Capri Ristorante & Bar, Warszawa

 

• Jacek Majcherek – Bistro Słowacki, Gdańsk
• Maciej Majewski – Sofitel, Warszawa
 • Marcin Molik – restauracja Drukarnia, Warszawa
 • Dawid Szkudlarek – Folwark Folińscy, Wysoka
 • Dawid Zagrzywiec – Courtyard by Mariott Warsaw Airport
Już niebawem podamy więcej szczegółów na temat rundy finałowej konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.
„Food Service” jest patronem medialnym konkursu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Szkolenie Tork VR Clean Hands otrzymuje nagrodę Interclean Innovation 2020

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii "Produkty powiązane/Usługi" w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Grand Prix "Magazynu Wino"

27-29 października ponad 2 tysiące gości przybyło na kolejną odsłonę Stilnovosti Grand Prix dwumiesięcznika "Magazyn Wino".

GOTOWI NA ZMIANY? TAK, CHEF!

Firma Chefs Culinar Polska, funkcjonująca na naszym rynku od ponad 5 lat, zainwestuje około 150 mln zł w rozwój. Od marca stanowisko dyrektora generalnego objął Bartosz Brzoza.

Na Międzynarodowych Targach Poznańskich dziś rozpoczynają się targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL

Wydarzenie od lat dostarcza inspiracji restauratorom, kucharzom oraz menedżerom i właścicielom obiektów noclegowych. Targi POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL to wydarzenie z dobrze wypracowaną formułą. Pozwala przedstawicielom sektora HoReCa zaczerpnąć wiedzy o nowych i naprawdę nietuzinkowych rozwiązan

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej