Zajęcia dodatkowe
Kategoria: Ludzie

28 listopada w warszawskim Food Lab Studio odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Chefs After Hours: dla szefów kuchni, kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, którzy w nieformalnej atmosferze chcą zdobywać wiedzę w nowych - nieoczywistych - obszarach.

Tematem przewodnim ostatniej edycji była kawa speciality. Opowiedzieli o niej eksperci: Jakub Świątek, headbarista ze STOR Cafe, Maciej Duszak, Master of Coffee Science w Coffeedesk, oraz Wiktor Borowski, współwłaściciel palarni Coffee Republic. Przedstawili podstawy dotyczące kawy specialty i tzw. trzeciej fali. W spotkaniu wzięli udział m.in.: David Gaboriaud, Jerzy Sobieniak oraz Alicja i Alon Thanowie. Głównym celem projektu jest wymiana doświadczeń profesjonalistów w trakcie wspólnego gotowania i dyskusji. Pomysłodawcą i organizatorem spotkań jest Grzegorz Łapanowski. Kolejne planowane tematy w ramach cyklu Chefs After Hours to m.in.: polska kuchnia wczoraj i dziś, zimowe warzywa, gotowanie na ogniu i naturalne techniki konserwacji. Przewidywana liczba uczestników każdego ze spotkań to 40 osób. Na bieżąco będziemy informowali o szczegółach.
„Food Service” jest patronem medialnym całego cyklu.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
Food Service Summit 2017 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 2
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 3
więcej