x

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    03.04.2018

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Koncept restauracyjny Water&Wine i jego zespół został doceniony przez Akademię. Z rąk prezydenta Akademii Gastronimicznej w Polsce, Macieja Dobrzynieckiego, nagrodę Prix au Chef D’Avenir odebrał szef Water&Wine Marek Flisiński.

Całemu zespołowi Water&Wine gratulujemy tego wyróżnienia i mamy nadzieję, że jeszcze wielokrotnie będziemy mieli okazję informować o nagrodach dla tego wyjątkowego konceptu restauracyjnego.

Więcej informacji o Gali Akademii Gastronomicznej w Polsce na naszej stronie www.cisowianka.pl

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

AKADEMIA GASTRONOMICZNA WRĘCZYŁA NAGRODY

30 marca br. w hotelu Bristol w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród AIG Prix oraz Ars Coquinaria. Szefem Przyszłości został Marcin Filipkiewicz z restauracji Copernicus w Krakowie.

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

Bottiglieria 1881 z Krakowa z Gwiazdką Michelin!

To trzecia polska restauracja z tym wyróżnieniem, ale pierwsze odznaczenie dla lokalu spoza Warszawy. W stolicy bez zmian - swój status utrzymały Atelier Amaro oraz Senses Restaurant. Obie z jedną gwiazdką.

Jakub Kasprzak przed startem na Bocuse d’Or Europe. Jak wyglądają przygotowania?

Nowy termin finału Bocuse d’Or Europe to 15-16 października 2020 r., więc do startu na arenie międzynarodowej w Tallinie Jakub Kasprzak ma trzy miesiące. Przygotowania Team Poland idą pełną parą!

Pierwsza edycja Race to Racer Caffè Vergnano

Miesiące przygotowań uczestników, cztery odsłony eliminacji w największych miastach Polski i wyjątkowe nagrody. 10 sierpnia ruszają pierwsze eliminacje do ogólnopolskiego konkursu baristycznego Race to Racer Caffè Vergnano.

KULINARNA DYPLOMACJA

W maju na zaproszenie Ambasady i Konsulatu Polski przedstawiciele OSSiC & Poland National Culinary Team zorganizowali wiele wydarzeń promujących polską kuchnię w Singapurze.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej