x

Bartosz Peter będzie bronił tytułu "Najlepszego z najlepszych"

Kategoria: Ludzie    29.03.2018

Zwycięzca ubiegłorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski ponownie stanie do walki o laur dla najlepszego kucharza w konkursie Kulinarny Puchar Polski.

Zgodnie z regulaminem Kulinarnego Pucharu Polski zwycięzca edycji ubiegłorocznej może, bez konieczności udziału w konkursach nominowanych, wystartować w finale KPP, by bronić zdobytego tytułu „Najlepszego z najlepszych”. W historii KPP, z tego przywileju skorzystało już wielu laureatów, jednak jeszcze żadnemu z nich nie udało się po raz drugi stanąć na najwyższym podium. Czy Bartosz Peter będzie pierwszym, który podała temu zadaniu?

Bartosz Peter swoją przygodę z profesjonalną gastronomią rozpoczął w 2012 roku u boku Sebastiana Krauzowicza i Marcina Gruszki. Ważnym krokiem w rozwoju jego kariery zawodowej, jak przyznał, był wyjazd do pracy w belgijskiej gwiazdkowej restauracji Centpourcent. To tam poznał smak codziennej walki o serwowanie posiłków na najwyższym poziomie. Niewątpliwie była to jedna z najważniejszych lekcji, biorąc pod uwagę późniejsze sukcesy zawodowe Bartosza Petera: srebrny medal podczas Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie oraz srebrny medal w europejskich eliminacjach do Young Chefs Challenge.

Rok 2018 będzie dla Bartosza wielkim wyzwaniem, ponieważ przed nim nie tylko 18. finał Kulinarnego Pucharu Polski, ale także walka o Kulinarny Puchar Świata w Luksemburgu, podczas którego wystąpi w roli kapitana Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy.

Od wczoraj, na naszym kanale filmowym, fanpage’u oraz stronie www.kpp.mtp.pl nowa produkcja filmowa  - wywiad z Bartoszem Peterem, który nagraliśmy z ubiegłym tygodniu.

Zachęcam do udostępniania na Waszych stronach www oraz profilach FB.

Link do materiału video: https://www.youtube.com/watch?v=UaL4Ysl6SWs

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Bartek Kieżun: kuchnia pachnąca liściem laurowym

Po sukcesie "Italii do zjedzenia" Bartek Kieżun, czyli Krakowski Makaroniarz, serwuje nam kolejną opowieść o malowniczych miejscach i kuchni niezwykłej w swej prostocie. Jego "Portugalia do zjedzenia" właśnie ukazała się w księgarniach.

Grzegorz Miśta szefem kuchni w zakopiańskiej Góralskiej Tradycji

Wraz z ponownym otwarciem Góralskiej Tradycji w Zakopanem zmienił się szef kuchni. Od lipca o kulinarne doznania gości dba Grzegorz Miśta.

Przemysław Klima: to nie koniec moich ambicji

Z Przemysławem Klimą, szefem kuchni restauracji Bottiglieria 1881, rozmawiamy o jego drodze do wyróżnienia oraz planach na przyszłość w dniu, w którym dowiedział się, że po wielu latach kariery gastronomicznej dostał upragnioną gwiazdkę.

Wielkopolski Kucharz Roku 2018 - zaproszenie do konkursu

V edycja w hołdzie śp. Rafałowi Jelewskiemu, w PURO najbardziej designerskim hotelu w Poznaniu

Sebastian Krauzowicz: udział w IKA to ogromna nobilitacja

Polscy kucharze odnieśli w tym roku sukces. Był nim udział w 25. Olimpiadzie Kulinarnej (IKA). O udziale w tym wydarzeniu, przygotowaniach do niego i korzyściach zeń wynikających rozmawiamy z Sebastianem Krauzowiczem, trenerem i menedżerem kadry narodowej, która reprezentowała Polskę na IKA 2020.

Krzysztof Małej: Dobry menedżer powinien być liderem

Jaki powinien być dobry menedżer restauracji? Czym właściwie zajmuje się new opening manager i jak nim zostać? - na te i inne pytania odpowiada nam Krzysztof Małej.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej