x

1000 Miglia 2018

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.03.2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

Jest to bezsprzecznie jedno z najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeń w światowym kalendarzu sportów motorowych. Ubiegłoroczna edycja Wyścigu Tysiąca Mil była jeszcze bardziej wyjątkowa – minęło 90 lat od zorganizowania pierwszego wyścigu pod tą nazwą, 60 lat od chwili jego zawieszenia i 40 lat od decyzji o jego reaktywacji w formule Mille Miglia Storica. 

Magia Mille Miglia przyciąga do niego największe światowe nazwiska. W wyścigu na 1000 mil udział brali między innymi: Rowan Atkinson, Jay Leno, Jeremy Irons, Adrien Brody czy niezwykle popularna we Włoszech Kasia Smutniak. Tym bardziej cieszy fakt, że przy rajdzie pojawia się po raz kolejny jedyna w historii polska marka - Cisowianka Perlage. Nasza musująca woda, poza wystawieniem swojej załogi – Perlage Team, pełni rolę Sponsora Głównego tej uważanej za najbardziej prestiżową imprezę motoryzacyjną aut klasycznych na świecie. Obecność puszek z limitowanych edycji Mille Miglia można zauważyć praktycznie na każdym kroku, Perlage bowiem poza posiadaniem statusu sponsora była również oficjalnym napojem rajdu.

Prezentując podsumowanie jubileuszowej Czerwonej Strzały w 2017 roku organizatorzy, jak zawsze, podali kilka ukazujących skalę tego wydarzenia liczb: w rajdzie wzięło ponad 450 klasycznych samochodów reprezentujących 71 różnych marek. Ponad 150 ze startujących aut jest uznanych za bezcenne. W zmaganiach wystartowało ponad 900 uczestników z 37 krajów świata. Ekipy w ciągu czterech dni zmagań pokonały około 1 700 kilometrów starannie wyznaczonej trasy wiodącej przez ponad 220 włoskich gmin. Przy Mille Miglia akredytowało się blisko 2 000 przedstawicieli mediów z całego świata. Organizacyjnie na miejscu przy przedsięwzięciu pracowało ponad 2 500 osób. Startujące ekipy skorzystały z 4 000 tysięcy pokoi hotelowych. Każda z zaangażowanych w przedsięwzięcie osób wypiła podczas rajdowego tygodnia średnio po 39,4 puszek Perlage…  

Kolejne emocje związane z Wyścigiem Tysiąca Mil już niedługo. Tegoroczna edycja legendarnego wyścigu wystartuje już 16 maja. Trasa podzielona na 4 etapy prowadzić będzie z Brescii do Cervia Milano Marittima a następnie do Rzymu; z Wiecznego Miasta kierowcy skierują się do Parmy a zmagania zakończą się na mecie w Brecii.

Na starcie 1000 Miglia 2018 tak jak w latach ubiegłych pojawi się reprezentujący Polskę Perlage Team. Ponownie też polska marka Cisowianka Perlage będzie oficjalną wodą Mille Miglia Storica. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Głodni? Skorzystajcie z menu festiwalu Delivery Week

Druga edycja Delivery Week wystartowała 17 listopada i potrwa do odwołania. Jakie menu przygotowały warszawska Bottega Napoli, katowicka BistrOficyna, wrocławska Hala - bistro monko, Albertina w Krakowie i Stare Kino w Łodzi?

MAKRO Polska wobec sytuacji epidemiologicznej

Kompleksowe wyposażenie placówek w środki dezynfekujące, prowadzenie kampanii informacyjnej nt. bezpieczeństwa i higieny, zwiększenie częstotliwości dezynfekcji wózków zakupowych - te i inne działania podejmuje MAKRO Polska w celu zminimalizowania ryzyka rozprzestrzeniania się koronawirusa.

Kulinarne innowacje

Gault & Millau Polska zaprasza na wyjątkowe wydarzenie: 8 lipca na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu odbędzie się I edycja Culinary Innovators.

Taste Film Festival - filmy i kolacje

Taste Film Festival potrwa do 26 sierpnia - planowane są jeszcze dwa pokazy filmowe! W programie wartościowe artystycznie i trudne do obejrzenia gdzie indziej produkcje, dyskusje z twórcami i bohaterami fabuł oraz inspirowane nimi kolacje degustacyjne.

Greater Poland - Beer Cup 2019

230 produktów, 15 profesjonalnych sędziów z kraju i z zagranicy, 15 kategorii stylowych. Na Poznańskich Targach Piwnych przyznano nagrody dla najlepszych piw i cydrów.

Darmowy e-book za wcześniejszą rezerwację na Restaurant Week

Goście, którzy wykupią wcześniejszą rezerwację na Festiwal Restaurant Week, który odbędzie się w pierwszym bezpiecznym terminie, już teraz dostaną w prezencie e-book "Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI".

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej