x

1000 Miglia 2018

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    19.03.2018

Cisowianka Perlage po raz trzeci oficjalnym sponsorem głównym legendarnego wyścigu tysiąca mil. Jedyny i niepowtarzalny! Ekscytujący! Bajecznie odjazdowy! - to nieliczne z tytułów, którymi światowe media podsumowują co roku rajd samochodów zabytkowych Mille Miglia Storica.

Jest to bezsprzecznie jedno z najważniejszych i najbardziej prestiżowych wydarzeń w światowym kalendarzu sportów motorowych. Ubiegłoroczna edycja Wyścigu Tysiąca Mil była jeszcze bardziej wyjątkowa – minęło 90 lat od zorganizowania pierwszego wyścigu pod tą nazwą, 60 lat od chwili jego zawieszenia i 40 lat od decyzji o jego reaktywacji w formule Mille Miglia Storica. 

Magia Mille Miglia przyciąga do niego największe światowe nazwiska. W wyścigu na 1000 mil udział brali między innymi: Rowan Atkinson, Jay Leno, Jeremy Irons, Adrien Brody czy niezwykle popularna we Włoszech Kasia Smutniak. Tym bardziej cieszy fakt, że przy rajdzie pojawia się po raz kolejny jedyna w historii polska marka - Cisowianka Perlage. Nasza musująca woda, poza wystawieniem swojej załogi – Perlage Team, pełni rolę Sponsora Głównego tej uważanej za najbardziej prestiżową imprezę motoryzacyjną aut klasycznych na świecie. Obecność puszek z limitowanych edycji Mille Miglia można zauważyć praktycznie na każdym kroku, Perlage bowiem poza posiadaniem statusu sponsora była również oficjalnym napojem rajdu.

Prezentując podsumowanie jubileuszowej Czerwonej Strzały w 2017 roku organizatorzy, jak zawsze, podali kilka ukazujących skalę tego wydarzenia liczb: w rajdzie wzięło ponad 450 klasycznych samochodów reprezentujących 71 różnych marek. Ponad 150 ze startujących aut jest uznanych za bezcenne. W zmaganiach wystartowało ponad 900 uczestników z 37 krajów świata. Ekipy w ciągu czterech dni zmagań pokonały około 1 700 kilometrów starannie wyznaczonej trasy wiodącej przez ponad 220 włoskich gmin. Przy Mille Miglia akredytowało się blisko 2 000 przedstawicieli mediów z całego świata. Organizacyjnie na miejscu przy przedsięwzięciu pracowało ponad 2 500 osób. Startujące ekipy skorzystały z 4 000 tysięcy pokoi hotelowych. Każda z zaangażowanych w przedsięwzięcie osób wypiła podczas rajdowego tygodnia średnio po 39,4 puszek Perlage…  

Kolejne emocje związane z Wyścigiem Tysiąca Mil już niedługo. Tegoroczna edycja legendarnego wyścigu wystartuje już 16 maja. Trasa podzielona na 4 etapy prowadzić będzie z Brescii do Cervia Milano Marittima a następnie do Rzymu; z Wiecznego Miasta kierowcy skierują się do Parmy a zmagania zakończą się na mecie w Brecii.

Na starcie 1000 Miglia 2018 tak jak w latach ubiegłych pojawi się reprezentujący Polskę Perlage Team. Ponownie też polska marka Cisowianka Perlage będzie oficjalną wodą Mille Miglia Storica. 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

AMBASADA AUSTRALII ZAPRASZA NA DEGUSTACJĘ WIN

Już niebawem pojawi się okazja, by lepiej poznać wina australijskie. Degustacja tych trunków odbędzie się 30 maja w restauracji Concept 13 przy ul. Brackiej 9 w Warszawie.

Letnia edycja Fine Dining Week

Sierpniowo-wrześniowy festiwal poświęcony jest szefom kuchni-innowatorom, tworzącym tożsamość polskiego haute cuisine. Popisowe pięciodaniowe menu w cenie 129 zł można rezerwować na FineDiningWeek.pl. Festiwal potrwa do 13 września w ośmiu miastach i regionach Polski.

1. edycja Warsaw Bubbles Day

To jedyny w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków. Wydarzenie odbędzie się już 22. września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie.

Selgros fundatorem Wigilii Caritas dla niemal 10 tys. osób

To już 16 raz kiedy przy wigilijnym stole Caritas spotkają się samotni i potrzebujący. Współorganizatorem tego ważnego wydarzenia jest Selgros Cash&Carry, dzięki czemu może przyjąć ono charakter ogólnopolski. Firma przekazała na ten cel ponad 35 ton żywności.

#17milionówGroszy - kampania społeczna i wyzwanie dla gastronomii

Celem kampanii jest uzbieranie #17milionówGroszy na rehabilitację dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym. Chętni do uczestniczenia w niej właściciele lokali gastronomicznych czy firm cateringowych z całej Polski sami mogą wybierać formę udziału w wyzwaniu.

Żydowskie jedzenie - zapomnienie czy powrót?

25 października o 18:00 Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN i Menora InfoPunkt zapraszają do dyskusji nad kuchnią żydowską. Z kolei 27 października o 19:30 organizatorzy zapraszają na kolację do Restauracji Besamim w Muzeum POLIN. Przygotują ją: Liz Alpern i Jeffrey Yoskowitz i Aleksander Baron.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej