Pracując w Belvedere od września 2017 r. na stanowisku szefa kreatywnego, był odpowiedzialny za rozwój restauracji. Ma za sobą pracę w londyńskich restauracjach, m.in. pod okiem Gordona Ramsaya oraz Toma Aikensa. Największą popularność przyniosła mu wygrana w II edycji popularnego programu "Top Chef". W swojej pracy łączy tradycyjne polskie smaki z nowoczesną aranżacją dań. Adam Komar po 8 latach pracy szuka nowych wyzwań. Na razie nie są znane jego plany.


Zmiany w warszawskiej Restauracji Belvedere


Sebastian Olma, który od kilku miesięcy był szefem kreatywnym restauracji, objął stanowisko szefa kuchni, zastępując tym samym Adama Komara, sprawującego to stanowisko przez 8 lat.
Zobacz także

ODESZŁA LEGENDA

Z ogromnym bólem informujemy o śmierci Paula Bocuse'a. 20 stycznia br. w wieku 91 lat zmarł Paul Bocuse, wybitny francuski szef kuchni, zaliczany do pionierów nowej kuchni francuskiej (nouvelle cuisine).

Bartek Kieżun: kuchnia pachnąca liściem laurowym

Po sukcesie "Italii do zjedzenia" Bartek Kieżun, czyli Krakowski Makaroniarz, serwuje nam kolejną opowieść o malowniczych miejscach i kuchni niezwykłej w swej prostocie. Jego "Portugalia do zjedzenia" właśnie ukazała się w księgarniach.

PIOTR BIKONT

To był król. Gdy wchodził do pomieszczenia, wszystkie oczy zwracały się na niego. Zajmował sobą przestrzeń, skupiał uwagę, przyciągał. W naturalny sposób aranżował sytuację towarzyską, kulinarną i artystyczną.

Preeliminacje Bocuse d'Or Poland

Znamy nazwiska zakwalifikowanych do preeliminacji Bocuse d’Or Poland

MICHAŁ MOLENDA NOWĄ TWARZĄ AKADEMII INSPIRACJI MAKRO

Szef kuchni dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe doświadczenia wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.

Paco Roncero, szef restauracji Sublimotion na Ibizie

Z uczniem Ferrana Adrià, zdobywcą nagrody La Gastro de la Real Academia de Gastronomia, mistrzem hiszpańskiej awangardy, rozmawiamy o nowoczesnym podejściu do tradycji hiszpańskiej kuchni.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

