x

Ekskluzywne spotkanie dla branży HoReCa

Kategoria: Twój biznes - wiedza    14.03.2018

200 uczestników na 22 wydarzeniach w 11 miastach - tak można podsumować sykl "Szef dla szefów". Makro Polska nieustannie rozwija program i organizuje kolejne spotkania branżowe.



2300 UCZESTNIKÓW NA 22 WYDARZENIACH W 11 MIASTACH – TAK MOŻNA PODSUMOWAĆ CYKL SZEF DLA SZEFÓW.
MAKRO POLSKA NIEUSTANNIE ROZWIJA PROGRAM I ORGANIZUJE KOLEJNE SPOTKANIA BRANŻOWE
DLA SEKTORA HORECA.

Szef dla Szefów to cykl wydarzeń branżowych umożliwiających na-
wiązanie dialogu, budowanie sieci kontaktów oraz poznanie trendów
i nowości na rynku. Dotychczas odbyły się 22 spotkania w 11 mia-
stach w Polsce, m.in. w Warszawie, Krakowie, Łodzi czy Solcu Ku-
jawskim. Sieć hurtowni Makro Polska rozwija projekt oraz organizuje
kolejne spotkania – zaplanowane są wydarzenia m.in. w Poznaniu,
we Wrocławiu, w Katowicach, Trójmieście czy Kołobrzegu.
Na każde ze spotkań sieć hurtowni zaprasza właścicieli i menedżerów
restauracji oraz szefów kuchni z danego regionu – do tej pory w progra-
mie wzięło udział ponad 2300 uczestników. Zaproszeni przedstawiciele
branży HoReCa mogą poszerzać swoją wiedzę teoretyczną i praktyczną
dzięki pokazom kulinarnym, warsztatom, prezentacjom produktowym
i szkoleniom prowadzonym przez znanych i cenionych szefów kuchni
oraz ekspertów.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jak restaurator wpływa na obsługę?

W poprzednim odcinku "Sztuki obsługi" skupiliśmy się na tym, jak szef kuchni i menedżer wpływają na jakość restauracyjnego serwisu. W tym miesiącu kierujemy uwagę na restauratora, ktoóry nadaje ton całej komunikacji wewnętrznej w firmie.

BUFET, CATERING, IMPREZA

Istotny udział w całkowitym obrocie restauracji odgrywa organizacja imprez okolicznościowych lub catering dostarczany do klienta. Takie typy sprzedaży, które nazwać można sprzedażą otwartą, są trudne do skalkulowania. Poznajmy metody liczenia, które pozwolą określić opłacalność poszczególnych form.

Kawiarnie Starbucks znów otwarte! Na razie w formacie na wynos

Po kilkutygodniowej przerwie Starbucks otwiera kawiarnie. Od maja wszystkie lokale sieci w Polsce działają w modelu na wynos, umożliwiając klientom zamawianie i odbieranie napojów oraz jedzenia na miejscu przy zachowaniu środków ostrożności. Pracownicy służby zdrowia mogą liczyć na darmową kawę.

Kolejne firmy z branży HoReCa odchodzą od jaj kur z chowu klatkowego

Ten globalny trend jest coraz bardziej widoczny w sieciach sprzedaży detalicznej, hurtowej, w gastronomii, hotelarstwie oraz wśród producentów żywności. Wpisuje się to w nastroje społeczne i stale rosnącą świadomość konsumentów.

Badanie: nawet trzy lata na odbudowę branży HoReCa

Sektor HoReCa, obejmujący hotele, restauracje i catering, na odbudowę może potrzebować nawet trzech lat - wynika z badania Barometr COVID-19 Puls Biznesu.

Hotele w Polsce. Idzie nowe!

Najszybciej rozwijającym się rynkiem hotelowym w kraju jest Warszawa z 15 tys. pokoi hotelowych. W ciągu trzech lat w stolicy przybędzie około 5 tys. kolejnych pokoi. Otworzy się m. in. Hotel Nobu należący do sieci współtworzonej przez Roberta De Niro. Jakie nowe marki pojawią się jeszcze na rynku?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej