x

25-28 lutego odbędzie się Expo Sweet

Kategoria: Twój biznes - wiedza    26.02.2018

Tym razem w nowym miejscu - warszawskim Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14.

Organizatorzy przygotowali wyjątkowe atrakcje skierowane zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Podczas warsztatów kawowych pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Na głównym Forum odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - konkurs przeznaczony wyłącznie dla branży HoReCa. Wystartuje w nim 18 restauracji, które wiedzą, że nie można zaniedbywać deseru, bo to ważna i rentowna część posiłku. Pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę książki Akademii Kulinarnej. Planowane jest rozdanie 500 egzemplarzy.

Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów, w tym także specjalnie przygotowanych z myślą o gastronomii. Tylko tu pod jednym dachem można spróbować tak wielu smaków, więc warto skorzystać z okazji i przyjść.
Targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne ceny, oferowane wyłącznie podczas Expo. Katalog programu można obejrzeć na stronie w zakładce Okazje. Warto skorzystać, bo wiele maszyn i surowców to produkty „podwójnego zastosowania” – sprawdzające się zarówno w cukiernictwie, jak i w klasycznej gastronomii. Poza tym na targach będzie można zakupić sprzęt powystawowy w atrakcyjnych cenach.
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Po 20 latach McDonald's zmienił swoje kultowe burgery. Sprawdź jak!

Słynny Big Mac zmienia się - to największa metamorfoza tego burgera od ponad 20 lat! Wraz z nim udoskonalone zostaną m.in. McRoyal®, Cheeseburger i McDouble®. Nowa, mocniej wypieczona bułka, gorętsze i bardziej soczyste mięso oraz jeszcze lepiej roztopiony ser to tyllko niektóre zmiany.

Budowanie zespołu sali

Kluczem do sukcesu w biznesie gastronomicznym są ludzie. Znalezienie ich, zarządzanie nimi oraz zatrzymanie ich przy sobie to jedno z najtrudniejszych wyzwań, przed jakimi stoją właściciele lokali.

Współpraca browaru stacjonarnego z browarem kontraktowym - poradnik

Jak powinna wyglądać dobra współpraca podmiotu, który chciałby uwarzyć własne piwo, bądź posiadać swoją markę prywatną, z browarem stacjonarnym, w którym de facto to piwo powstaje?

Era taniej mąki to już przeszłość. Czy w Polsce zabraknie chleba?

Eksperci nie mają wątpliwości - w najbliższym czasie czekają nas radykalne podwyżki wielu produktów spożywczych, w tym również pieczywa. Wszystko przez to, że ceny mąki nie nadążają za ceną pszenicy, która w ostatnim półroczu wzrosła o 35 procent.

28 maja - Święto Burgera. Jakie burgerowe smaki wybierają Polacy?

Burger zaskarbił sobie podniebienia Polaków już trzy dekady temu. Według danych Uber Eats, wśród najpopularniejszych dań dostępnych w aplikacji to właśnie on niepodzielnie króluje w rankingu dostaw.

Już wkrótce Gastrosilesia

Wydarzenie odbędzie sie w dnaich 11-13 marca 2018r w Katowicach. Organizatorzy zapraszają nowych wystawców do współtworzenia strefy sprzętowo-technologicznej, gdzie prezentowane będą rozwiązania oraz urządzenia dla sektora HoReCa.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej