x

Już wkrótce Gastrosilesia

Kategoria: Twój biznes - wiedza    22.02.2018

Wydarzenie odbędzie sie w dnaich 11-13 marca 2018r w Katowicach. Organizatorzy zapraszają nowych wystawców do współtworzenia strefy sprzętowo-technologicznej, gdzie prezentowane będą rozwiązania oraz urządzenia dla sektora HoReCa.

V edycja GASTROSILESII po raz pierwszy odbędzie się wiosną w trakcie Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w Katowicach.

GASTROSILESIA – strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. Tutaj technologia decyduje o wysokiej wydajności i doskonałej jakości przygotowywanych produktów i potraw. Dobrze znane w branży, wydarzenie odbywające się od 8 lat w siedzibie firmy Weindich w Chorzowie, po raz pierwszy raz odbędzie się w Katowicach, z wykorzystaniem nowoczesnej  infrastruktury obiektu Międzynarodowego Centrum Kongresowego.

Gastrosilesia to wydarzenie stworzone dla profesjonalistów poszukujących najlepszych rozwiązań dla swojego biznesu. W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych i Convenience Food. Od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenie dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia i oprogramowanie.
Pokazy kulinarne, prestiżowe konkursy

Wydarzenie wzbogacą pokazy gotowania, warsztaty kulinarne, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. Ponadto, wydarzeniu będzie towarzyszyć:

- finał IV Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych (12.03.2018) oraz
- finał I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów, których organizatorem jest Centrum Kulinarne firmy Weindich oraz Stowarzyszenie Kelnerów Polskich. (13.03.2018)

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu w charakterze wystawcy w strefie GASTROSILESIA. W przypadku pytań dotyczących uczestnictwa w targach, prosimy o kontakt z biurem targowym nr tel. +48 606 298 163 lub 608 302 801 lub drogą mailową: targi@gastrosilesia.pl

Firma Weindlich jest współorganizatorem całego przedsięwzięcia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Powiedz "nie" plastikowi

Głośnym echem odbija się międzynarodowa akcja "#ditchthestraw" w kręgach gastronomicznych i związanych ze środowiskiem.

BREAK-EVEN POINT - GRANICA, KTÓRĄ TRZEBA PRZEKROCZYĆ

Niezależnie od tego, w jakim modelu gastronomicznym działa nasza firma, świadomość tego, w którym miejscu znajduje się próg jej rentowności, jest bardzo istotna.

Gala Gault&Millau

Premiera Żółtego Przewodnika na 2018 rok już w najbliższy poniedziałek.

Rola hosta w restauracji

Doskonała obsługa rozpoczyna się, zanim gość na dobre zasiądzie przy stoliku. Pierwsze dobre wrażenie budujemy już na etapie przyjmowania rezerwacji, a życzliwe i przyjazne powitanie powinno być naturalnym elementem serwisu. Nie zawsze jednak tak się dzieje.

Właściciel restauracji Ed Red stawia na produkcję konserw mięsnych

Jakie pomysły na biznes w nowej gastronomicznej rzeczywistości ma właściciel marki Ed Red? Likwidacja warszawskiej restauracji i koncentracja na działalności Ed Reda w Krakowie oraz produkcja konserw z gotowymi posiłkami pod jego szyldem. - To produkt o ogromnym potencjale - mówi Grzegorz Kłos.

Wirtualne restauracje - przyszłość gastronomii

Jak wirtualne kuchnie i dostawy działają w nowych pandemicznych i postpandemicznych realiach zdominowanych przez technologię? Jak restauratorzy, którzy do tej pory nie byli w tych trendach obecni, mogą do nich dołączyć? Na te pytania odpowiadają Ola Lazar, Jeroen Bakker i Stanisław Magdij.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej