V edycja GASTROSILESII po raz pierwszy odbędzie się wiosną w trakcie Food Show w Międzynarodowym Centrum Kongresowym (MCK) w Katowicach.
GASTROSILESIA – strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora HoReCa. Tutaj technologia decyduje o wysokiej wydajności i doskonałej jakości przygotowywanych produktów i potraw. Dobrze znane w branży, wydarzenie odbywające się od 8 lat w siedzibie firmy Weindich w Chorzowie, po raz pierwszy raz odbędzie się w Katowicach, z wykorzystaniem nowoczesnej infrastruktury obiektu Międzynarodowego Centrum Kongresowego.
Gastrosilesia to wydarzenie stworzone dla profesjonalistów poszukujących najlepszych rozwiązań dla swojego biznesu. W jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów i innych punktów gastronomicznych i Convenience Food. Od urządzeń gastronomicznych i chłodniczych, wyposażenie dla zakładów przetwórstwa spożywczego, poprzez meble, zastawę stołową, tekstylia i oprogramowanie.
Pokazy kulinarne, prestiżowe konkursy
Wydarzenie wzbogacą pokazy gotowania, warsztaty kulinarne, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi. Ponadto, wydarzeniu będzie towarzyszyć:
- finał IV Kulinarnego Pucharu Śląska dla szkół gastronomicznych (12.03.2018) oraz
- finał I Ogólnopolskich Mistrzostw Kelnerów, których organizatorem jest Centrum Kulinarne firmy Weindich oraz Stowarzyszenie Kelnerów Polskich. (13.03.2018)
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w wydarzeniu w charakterze wystawcy w strefie GASTROSILESIA. W przypadku pytań dotyczących uczestnictwa w targach, prosimy o kontakt z biurem targowym nr tel. +48 606 298 163 lub 608 302 801 lub drogą mailową: targi@gastrosilesia.pl
Firma Weindlich jest współorganizatorem całego przedsięwzięcia.