x

Kulinaria na Festiwalu Nowe Epifanie

Kategoria: Lifestyle - książki    13.02.2018

Festiwal odbędzie się w dniach 14.02-25.03 w Warszawie a motywy przewodnie części kulinarnej to: post, przednówek i prostota.

Z okazji festiwalu niektóre restauracje wprowadzają specjalne festiwalowe menu postne i inicjatywa rozwija się z każdym kolejnym rokiem. Kuratorką kulinarną festiwalu jest Monika Kucia.

Podczas tegorocznej edycji odbędą się:

- 24 lutego: warsztaty dobroczynne Krystyną Zgódką, gospodynią na plebanii, dla podopiecznych Wspólnoty Sant'Egidio 

- 27 lutego w Centrum Sztuki Współczesnej: Bieda Król - wydarzenie artystyczno-kulinarne o resztkach i śmieciach, i o tym, co popsute i niechciane, a co może dać nam zaskakująco dużo. Wydarzenie przygotowane wspólnie z: Alicją Patanowską i Michałem Czekajło w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie. Pojawią się: niezwykła porcelana we fragmentach, jadalne pleśnie, a na pile zagra Anna Bojara-Czarnecka

- 10 marca: warsztaty historyczne "Królowie postu: ocet, miód i chrzan" w Pałacu w Wilanowie

- 13 marca: na temat kuchni postnej i roślinnej z Martą Dymek i Pawłem Bravo


Szczegółowy opis znajdziecie na stronie: http://noweepifanie.pl/wszystkie-wydarzenia-festiwalu/#Kulinaria

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej