x

Opakowania pod lupą

Kategoria: Twój biznes - wiedza    31.01.2018

27.02 - 01.03.2018 w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo odbędą się Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2018.

Tegoroczna edycja WARSAW PACK ukierunkowana jest na prezentację i promocję firm dostarczających rozwiązania technologiczne oraz na prezentację nowości w opakowaniach oraz etykietowaniu.
We współpracy z wiodącymi organizacjami i samorządami zorganizowano szereg wydarzeń towarzyszących  - w tym konferencję „Opakowania w obiegu zamkniętym – wyzwania dla projektantów, producentów i użytkowników opakowań”. Polska Izba Opakowań już po raz czwarty przyzna nagrody za najlepszą pracę dyplomową o tematyce opakowaniowej w 2017 roku.
Nad merytorycznym programem wydarzenia czuwa Rada Programowa składająca się z wielu osobistości branży m.in. Prezes Zarządu FENIX Systems Sp. z .o.o – Julian Krupski ; Dyrektor Zarządzający ULMA Packaging Polska Sp. z o.o.- Piotr Kosik; Prezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekovita – Dariusz Sapiński; Prezes Zarządu TARCZYŃSKI SA – Zbigniew Tarczyński ; Prezes Zarządu Radpack Sp. z o.o.- Tadeusz Radzanowski.
W ubiegłym roku wystawcy zaprezentowali maszyny i urządzenia do produkcji opakowań, technologie oraz gotowe produkty. Targi odwiedziło prawie 10 000 gości.
Wiecej informacji na stronie interenetowej www.warsawpack.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Franczyza - stabilna przystań w trudnych czasach?

Chociaż spadki przychodów nie omijają w branży nikogo, to pewna grupa lokali zdaje się radzić sobie nieco lepiej niż inne. Mowa o sieciach franczyzowych. Jednak aby dołączyć do znanych marek, potrzeba czegoś więcej niż tylko chęci prowadzenia biznesu.

Od nowego roku alkohole w ogniu unijnych definicji i przepisów

To, jak dany alkohol zostanie nazwany, nie zależy wyłącznie od "widzimisię" producenta. W 2021 r. zaczną obowiązywać nowe zasady, jednolite dla całej Unii Europejskiej.

NIE DAJ SIĘ STRESOWI

Problem stresu dotyczy właściwie każdego człowieka. Gastronomia to branża, w której jego natężenie jest szczególnie wysokie. W marcowym odcinku "Sztuki obsługi" przyjrzymy się, w jaki sposób spróbować zmienić własne reakcje, by jego działanie było dla nas jak najmniej dotkliwe.

Zebrania personelu - jak je robić z głową?

W poprzednim artykule cyklu "Sztuka obsługi" opisywaliśmy, dlaczego organizowanie spotkań indywidualnych i regularna ewaluacja pracowników są kluczowe w budowaniu zespołu. W majowym odcinku przyjrzymy się zebraniom grupowym. Jak mogą przysłużyć się do budowania zdrowej organizacji?

Wszystko, tylko nie zwyczajność

Wielu młodych gości restauracji oczekuje, że menu spełni ich coraz bardziej wygórowane oczekiwania. Co jest dla nich szczególnie istotne? Nowy raport o rynku niemieckim pokazuje, jak tzw. milenialsi zmienili gastronomię.

Dostawy z DeliGoo już w Warszawie

Specjalizujący się w dostawach na żądanie polski startup DeliGoo uruchomił oddział w Warszawie, oferując restauratorom i przedsiębiorcom ze stolicy szybkie dostawy posiłków oraz przesyłek. To już 20. miasto, w którym obecni są kurierzy firmy.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej