x

Opakowania pod lupą

Kategoria: Twój biznes - wiedza    31.01.2018

27.02 - 01.03.2018 w Centrum Targowo-Kongresowym Ptak Warsaw Expo odbędą się Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2018.

Tegoroczna edycja WARSAW PACK ukierunkowana jest na prezentację i promocję firm dostarczających rozwiązania technologiczne oraz na prezentację nowości w opakowaniach oraz etykietowaniu.
We współpracy z wiodącymi organizacjami i samorządami zorganizowano szereg wydarzeń towarzyszących  - w tym konferencję „Opakowania w obiegu zamkniętym – wyzwania dla projektantów, producentów i użytkowników opakowań”. Polska Izba Opakowań już po raz czwarty przyzna nagrody za najlepszą pracę dyplomową o tematyce opakowaniowej w 2017 roku.
Nad merytorycznym programem wydarzenia czuwa Rada Programowa składająca się z wielu osobistości branży m.in. Prezes Zarządu FENIX Systems Sp. z .o.o – Julian Krupski ; Dyrektor Zarządzający ULMA Packaging Polska Sp. z o.o.- Piotr Kosik; Prezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Mlekovita – Dariusz Sapiński; Prezes Zarządu TARCZYŃSKI SA – Zbigniew Tarczyński ; Prezes Zarządu Radpack Sp. z o.o.- Tadeusz Radzanowski.
W ubiegłym roku wystawcy zaprezentowali maszyny i urządzenia do produkcji opakowań, technologie oraz gotowe produkty. Targi odwiedziło prawie 10 000 gości.
Wiecej informacji na stronie interenetowej www.warsawpack.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Marketing restauracji - wsparcie z głową

Wytypowanie profesjonalnej agencji marketingowej dla lokalu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. Kluczem do wyboru właściwej firmy powinno być hasło "dla gastronomii"

Czas na street food!

Jedzenie na świeżym powietrzu - uliczne i w restauracyjnych ogródkach - nigdy wcześniej nie zyskiwało tak szybko na popularności jak dzisiaj, po czasie spowolnienia w funkcjonowaniu gastronomii. Teraz, w letnich miesiącach, ich znaczenie może tylko rosnąć.

Grupa Accor mówi STOP plastikowi w swoich hotelach

Accor deklaruje usunięcie plastikowych jednorazówek w swoich hotelach do końca 2022 roku. W ten sposób sieć włącza się do walki z zanieczyszczeniem oceanów i innych naturalnych środowisk plastikiem.

Wspieramgastro.warszawa.pl - alternatywa dla platform delivery

W 4 tygodnie ponad 4 tys. zamówień na wynos za ponad 370 tys. zł - tyle zebrały restauracje dzięki inicjatywie #wspieramgastro. Stawiając na własną, niezależną platformę zaoszczędziły około 120 tys. zł na prowizjach popularnych operatorów delivery. Restauratorzy przekonali się, że razem mogą więcej.

Pyszne.pl i TripAdvisor współpracują

Portal stanowiący część grupy Takeaway.com N.V. - wiodącej platformy do zarządzania dostawami jedzenia w Europie kontynentalnej - ogłosił dzisiaj nawiązanie współpracy z portalem TripAdvisor, największym na świecie serwisem turystycznym.

Z topu w niebyt. Koniec wielkich restauracji

Zawodowe wypalenie, potrzeba zmian, poczucie spełnienia. W ostatnich miesiącach gastronomia żyła nie tylko głośnymi otwarciami, ale również zamknięciami słynnych topowych restauracji. Trzeba wiedzieć, kiedy ze sceny zejść... Jak to robią znani szefowie kuchni?

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej