x

Kolejny Fine Dining Week już w lutym

Kategoria: Lifestyle - książki

W dniach 7 - 18 lutego 2018 roku, odbędzie się czwarta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony polskiej scenie fine - diningu obejmie swoim zasięgiem cztery miasta: Warszawę, Poznań, Wrocław oraz Kraków.

Rezerwacje specjalnego 5-daniowego menu dostępne są od 11. stycznia na stronie FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.

Festiwal po raz pierwszy odbędzie się w czterech miastach i skupi aż 45 restauracji. W Warszawie  są to m.in.: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa. W Poznaniu Goście będą mieli niepowtarzalną okazję na degustacje pięciodaniowego menu w restauracjach: The Time, Gusto, Cucina. Festiwal po raz drugi odbędzie się w Krakowie i zadebiutuje we Wrocławiu.

- Jako szef kuchni restauracji Amber Room od dłuższego czasu obserwuję coraz większe zainteresowanie tym projektem, które pozwala także dotrzeć do nowej grupy gości, zaprezentować nowe menu, coraz częściej opierane na najwyższej jakości produktach regionalnych - mówi Robert Skubisz. - Tworząc specjalną kartę, zawsze staram się wkomponować w nią klasyki, z których słynie restauracja, a z drugiej strony skupiam się na daniach i składnikach. Za każdym razem, przygotowując się do tego festiwalu, odpowiednio projektujemy dania, dokumentujemy je zdjęciami i planujemy logistykę obsługi kelnerskiej, aby zapewnić serwis na najwyższym poziomie - dodaje.

Stoliki w najlepszych restauracjach można już rezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl. Najbardziej atrakcyjne Restauracje znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego warto pamiętać o możliwości wcześniejszej rezerwacji. Lista potwierdzonych do tej pory restauracji obejmuje między innymi: Amber Room, Belvedere czy N31 by Robert Sowa.

 

RSVP: www.FineDiningWeek.pl

Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2018

Dress - code: Smart casual+

Czas: 7 – 18 lutego 2018

Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań

 

fot. Restauracja Amber Room, szef kuchni: Robert Skubisz

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

GORZKO O CUKRZE

Przedstawiamy państwu fragment książki "Wściekły kucharz" autorstwa Anthony’ego Warnera - kucharza i blogera publikującego w takich gazetach jak "New Scientist", czy "The Pool". Warner w swojej książce po kolei obśmiewa wszystkie najmodniejsze trendy i tłumaczy ich genezę.

"The Turkish Cookbook" Musy Daǧdevirena

Kuchnia turecka kojarzy wam się głównie z kebabem? Ma tymczasem znacznie więcej do zaoferowania - w Turcji będącej kolebką jednej z najstarszych kultur kulinarnych świata pracuje mnóstwo młodych kucharzy, którzy w ciekawy sposób podchodzą do tradycji.

MAKRO razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym

Sieć hurtowni MAKRO Polska od października 2016 r. przekazała już ponad 3,3 mln kg produktów, które za pośrednictwem Federacji Polskich Banków Żywności trafiły do osób potrzebujących. Współpracą objęte są wszystkie hale w Polsce.

Slow Food promuje pierwszy targ Food Earth Markets w Polsce

Targ rolny Targ Pietruszkowy znajduje się w Krakowie i jest pierwszym polskim targiem, który oficjalnie został włączony do międzynarodowego projektu Slow Food Earth Markets.

JAPOŃSKA PRECYZJA

Książka Jamesa Campbella, cukiernika z wieloletnim stażem (był m.in. szefem cukierni w The Mandarin Oriental), łączy wschód z zachodem, a przede wszystkim Japonię z Francją. Klasyczne techniki cukiernicze przenikają się tu z tradycyjnymi japońskimi produktami.

"Gotuj zdrowo dla całej rodziny" Jamiego Oliviera

Kulinarna instytucja, czyli brytyjski kucharz Jamie Oliver, w swojej najnowszej książce "Gotuj zdrowo dla całej rodziny" wziął na warsztat przepisy na sprawdzone rodzinne dania, które zmodyfikował tak, by pasowały do jego filozofii superzdrowego żywienia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej