x

Kolejny Fine Dining Week już w lutym

Kategoria: Lifestyle - książki    15.01.2018

W dniach 7 - 18 lutego 2018 roku, odbędzie się czwarta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony polskiej scenie fine - diningu obejmie swoim zasięgiem cztery miasta: Warszawę, Poznań, Wrocław oraz Kraków.

Rezerwacje specjalnego 5-daniowego menu dostępne są od 11. stycznia na stronie FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.

Festiwal po raz pierwszy odbędzie się w czterech miastach i skupi aż 45 restauracji. W Warszawie  są to m.in.: Amber Room, Belvedere, N31 by Robert Sowa. W Poznaniu Goście będą mieli niepowtarzalną okazję na degustacje pięciodaniowego menu w restauracjach: The Time, Gusto, Cucina. Festiwal po raz drugi odbędzie się w Krakowie i zadebiutuje we Wrocławiu.

- Jako szef kuchni restauracji Amber Room od dłuższego czasu obserwuję coraz większe zainteresowanie tym projektem, które pozwala także dotrzeć do nowej grupy gości, zaprezentować nowe menu, coraz częściej opierane na najwyższej jakości produktach regionalnych - mówi Robert Skubisz. - Tworząc specjalną kartę, zawsze staram się wkomponować w nią klasyki, z których słynie restauracja, a z drugiej strony skupiam się na daniach i składnikach. Za każdym razem, przygotowując się do tego festiwalu, odpowiednio projektujemy dania, dokumentujemy je zdjęciami i planujemy logistykę obsługi kelnerskiej, aby zapewnić serwis na najwyższym poziomie - dodaje.

Stoliki w najlepszych restauracjach można już rezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl. Najbardziej atrakcyjne Restauracje znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego warto pamiętać o możliwości wcześniejszej rezerwacji. Lista potwierdzonych do tej pory restauracji obejmuje między innymi: Amber Room, Belvedere czy N31 by Robert Sowa.

 

RSVP: www.FineDiningWeek.pl

Otwarcie rezerwacji: 11 stycznia 2018

Dress - code: Smart casual+

Czas: 7 – 18 lutego 2018

Miejsce: Warszawa, Wrocław, Kraków, Poznań

 

fot. Restauracja Amber Room, szef kuchni: Robert Skubisz

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Staropolskie przepisy kulinarne"

Profesor Jarosław Dumanowski od lat zajmuje się historią żywności - głównie staropolskiej kuchni i kultury kulinarnej.

"Portugalia do zjedzenia" Bartka Kieżuna

Różnorodność natury, produktów i restauracji sprawiają, że od paru lat do Porto i Lizbony ciągnie z Polski coraz więcej turystów. Miłości do Portugalii uległ także Bartek Kieżun, dziennikarz i autor książek kulinarnych.

Akcja: Czytaj PL

Niemal 150 restauracji i kawiarni w całej Polsce dołącza do Czytaj PL - jednej z największych na świecie akcji promujących czytelnictwo. Podczas wizyty w restauracji goście wraz z menu otrzymają kody do ściągnięcia e-booków. W oczekiwaniu na posiłek będą mogli przejrzeć dostępne książki, poznać wybr

"Nienasycone" Marianne Pfeffer Gjengedal i Klaudii Igi Peres

W książce "Nienasycone" Norweżka Marianne Pfeffer Gjengedal i Polka Klaudia Iga Peres przyjrzały się 14 charyzmatycznym kobietom z różnych epok historycznych przez pryzmat kuchni i jedzenia.

Slow Food promuje pierwszy targ Food Earth Markets w Polsce

Targ rolny Targ Pietruszkowy znajduje się w Krakowie i jest pierwszym polskim targiem, który oficjalnie został włączony do międzynarodowego projektu Slow Food Earth Markets.

MOC ZIÓŁ

15 osobowości świata kulinariów i gastronomii podzieliło się swoimi przepisami, a także historiami związanymi z ulubionymi gatunkami ziół. Wśród nich znaleźli się m.in.: Lara Gessler, Maia Sobczak, Eliza Mórawska-Kmita, Grzegorz Łapanowski, Jerzy Sobieniak czy Tomasz Jakubiak.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej