x

Już wkrótce 4. Fine Dining Week

Kategoria: Lifestyle - książki    29.12.2017

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. W tym roku wydarzenie odbędzie się w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Fine Dining Week skupi blisko 45 restauracji, w tym m.in.: Amber Room, Belvedere, czy N31 by Robert Sowa.

- Fine Dining Week stwarza dogodne warunki do edukacji i zapoznania gości z najwyższą jakością w każdym aspekcie, zaczynając od produktu i kończąc na obsłudze - przyznaje Paweł Janowski, menedżer restauracji Strefa.

Wcześniejsze rezerwacje na pięciodaniowe menu degustacyjne są już dostępne na stronie FineDiningWeek.pl, w festiwalowej cenie 119 zł.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ

Nie jest sztuką zrobić skomplikowane danie z kilkunastu drogich składników. Nie jest sztuką zaimponować, podając foie gras czy deser z najdroższej czekolady obsypany złotem. Zdecydowanie większe wyzwanie to wydobycie maksimum smaków z prostych codziennych składników.

"Signature dishes that matter"

Ile to już książek określano mianem kulinarnych Biblii? "Signature Dishes That Matter" nie będzie pierwszą publikacją z takim przydomkiem, ale jak najbardziej na niego zasługuje.

"A good bake" Melissa Weller with Carolynn Carreño

Melissa Weller przez lata zajmowała się technologią chemiczną, a od jakiegoś czasu tę wiedzę wykorzystuje przy profesjonalnym pieczeniu. Znajomość procesów fermentacji, karmelizacji czy dojrzewania pomogła jej zrozumieć i opanować sztukę wypieków.

"Eventide: Recipe for Clambakes, Oysters, Lobster Rolls and More from a Modern Maine Seafood Shack"

Jeśli wasza specjalność to ryby i owoce morza lub chcecie podszkolić się w tym zakresie, koniecznie sięgnijcie po publikację: "Eventide: Recipe for Clambakes, Oysters, Lobster Rolls and More from a Modern Maine Seafood Shack".

Roślinnie na słodko

Wegańskich restauracji i kawiarni powstaje coraz więcej, a roślinna oferta dostępna jest w niemal każdym lokalu, więc wydawałoby się, że dieta bez produktów pochodzenia zwierzęcego nie jest dzisiaj niczym nadzwyczajnym.

"The Polish Table" Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards

Książka Tomaszewskiej-Bolałek współfinansowana przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP znalazła się w ścisłym finale Gourmand World Cookbook Awards, najbardziej prestiżowego konkursu dla książek kulinarnych nazywanego również Kulinarnymi Oscarami.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej