x

Kufle i Widelce

Kategoria: Miejsca    21.12.2017

Kufle i Widelce to lokal w Krakowie, którego motto brzmi: "Gotujemy do piwa, pijemy do jedzenia." Jest pierwszym miejscem w Krakowie, które łączy piwa rzemieślnicze z jedzeniem.

Współwłaścicielami Kufli i Widelców są Szymon „Helmut” Zając (odpowiada za bar) i Paweł „Chopin” Florczyk (odpowiada za kuchnię). W lokalu przeznaczonych na 50 miejsc siedzących są dwie sale i otwarta kuchnia. Dominujące kolory to biały, czarny, żółty i czerwony. Prosty design przełamują kolorowe murale wykonane przez Koka Studio. W menu znajdziemy np. burgera z jelenia z proponowanym piwem IPA lub ciemnym stoutem. Tutejsze menu zmienia się co miesiąc. Oferta przekąsek do piwa (7-10 zł) to przykładowo krokieciki beszamelowe, grillowane tofu marynowane w miso. Dania główne (25-39 zł) to na przykład filet z kaczki czy wieprzowe żeberka. Na ośmiu kranach z rzemieślniczymi piwami znajdziemy siedem piw polskich i jedno zagraniczne. Piwa stale rotują. W ofercie są m.in. piwa browarów Piwojad, Palatum, Hopium, Ziemia Obiecana. Dodatkowo w „lodówce ze sztosami” znajdują się piwa z wyższej półki cenowej (25-50 zł) z całego świata.

ul. Czysta 3/2, Kraków

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ogień

Ogień to inicjatywa właścicieli Gospodarstwa Agroturystycznego Koziarnia - Jakuba, Jadwigi i Marcina Lorków w beskidzkich Pogorzanach oraz Aleksandra Barona, Pavla Portoyana, Rafała Bernatowitcza, Bartosza Wilczyńskiego i Przemka Błaszczyka.

Fork Restaurant w Warszawie - polska kuchnia z międzynarodowym akcentem

Fork Restaurant to drugi autorski lokal znanego szefa kuchni Roberta Sowy. Działa od października ub.r. przy ul. Wspólnej, zaledwie dwie przecznice od pierwszego konceptu - N31 przy Nowogrodzkiej, który w ciągu trzech lat działalności doczekał się tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce 2017.

Wygraj niezwykłą kolację w Senses!

Portal OuiChef.pl oraz magazyn "Food Service" zapraszają do udziału w wyjątkowym konkursie. Do wygrania 2-osobowa kolacja z wine pairingiem w uhonorowanej gwiazdką Michelin restauracji Senses! Wartość nagrody to prawie 1500 zł.

Bez Tytułu z nowym szefem kuchni i nowym menu

Po przerwie spowodowanej lockdownem warszawska restauracja Bez Tytułu wróciła z kilkoma znaczącymi zmianami.

Koreanka Grill w Warszawie

Otwarty w czerwcu tego roku lokal Koreanka Grill to grillowa wersja dobrze znanej warszawiakom Koreanki. Restauracja jest bardzo kameralna i ma ciepły klimat - idealna na nadchodzące zimowe wieczory.

Nonna Pizzeria - neapolitańska pizza w sercu Warszawy

Zdarzają się miejsca, które w ciągu kilku tygodni stają się kulinarnym hitem, i nawet pandemia nie jest w stanie tego powstrzymać. Do takich lokali z pewnością trzeba zaliczyć pizzerię Nonna, która pod koniec stycznia otworzyła się przy ul. Oboźnej w Warszawie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej