x

Festiwal Pierogów Świata

Kategoria: Lifestyle - książki    24.11.2017

Już w najbliższą sobotę, 18 listopada, w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się druga edycja Festiwalu Pierogów Świata.

Restauratorzy z Warszawy i okolic przygotują pierogi, które są symbolem ich kuchni. Na pierogi każdy ma swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Już 18 listopada będzie okazja do spróbowania pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich momo, wloskich calzone, rosyjskich pielmieni, gruzińskich chinkali, bao, manty, momo, gyoza wszystkie odmiany dim sum. Będzie w czym wybierać! Dla każdego znajdzie się coś miłego. Gwarantowane usatysfakcjonowanie każdego smakosza, gwarantowane pełne, szczęśliwe brzuchy! To będzie niezwykła pierogowa uczta w samym centrum Warszawy!

Strefa pierogów świata będzie uświetniona warsztatami gastronomicznymi dla dzieci i dorosłych. Goście będą mieli okazję z bliska przyjrzeć się, jak od początku do końca tworzy się nepalskie pierożki momo, uzbeckie manty czy gruzińskie chinkali.

Wstęp na festiwal jest płatny (dzieci do 10 roku życia, wchodzą za darmo)
Bilety dostępne na stronie: https://ekobilet.pl/smacznytarg/festiwal-pierogow-wiata-21476/224832-bilety-na-festiwa


Miejsce: Pałac Kultury i Nauki, plac Defilad 1, Warszawa
Data: 18 listopada (sobota)
Godzina: 12.00 -19.00

Link do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/143646709569735/

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Kurs wiedzy o winie" Kevina Zraly'ego

To już czwarte polskie wydanie legendarnego "Kursu wiedzy o winie" napisanego przez Kevina Zraly'ego w 1985 r.

KURACJA KULINARNA

Jak zbalansować swoją codzienną dietę? Co zrobić, by czuć się lepiej? Prawie każdy z nas zadaje sobie takie pytania. To, że odżywianie ma ścisły związek z naszym stanem zdrowia, wydaje się oczywiste.

"Gościnność od kuchni" Patrycji Siwiec, Adama Chrząstowskiego i Adama Pawłowskiego

Patrycja Siwiec i Adam Pawłowski, dziennikar­ka i sommelier, autorzy książki "Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii" sprzed dwóch lat, tym razem spojrzeli na organizm restauracyjny z innej perspektywy - nie tylko z sali, ale także od kuchni.

Sztuka gotowania

5 czerwca 2019 nakładem wydawnictwa Buchmann ukaże się na rynku nowa książka autorki słynnego Leksykonu smaków. Tym razem Niki Segnit odkryje przed nami zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów.

"Droga przez mąkę. Literatura dla kucharek" Łukasza Modelskiego

Jeśli można mówić o czymś takim jak kultowe audycje kulinarne, to z pewnością zalicza się do nich "Droga przez Mąkę" Łukasza Modelskiego w radiowej Dwójce. W programie emitowanym od 7 lat w niemal każdą niedzielę goście opowiadają prowadzącemu o kulinarnej kulturze w różnych kontekstach.

"Ambasada śledzia" Marty Sawickiej-Danielak i Filipa Danielaka

Marta Sawicka-Danielak i Filip Danielak założyli kilka lat temu Ambasadę Śledzia, restaurację specjalizującą się w daniach z najpopularniejszej w Polsce ryby.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej