Najważniejsze pozostaje bez zmian: będzie dużo wyśmienitego jedzenia i świetna atmosfera! Goście rozsmakują się w świątecznych potrawach, otoczeni zapachem grzybów, kapusty, ryb, barszczu i pierogów. Oczywiście nie zabraknie też słodkości – klasycznych wypieków bogatych w cynamon, goździki czy pomarańcze, ale i nowoczesnych deserów, wśród których będzie można znaleźć inspirację do własnych eksperymentów w kuchni.
Jak zawsze organizatorzy przygotują również moc atrakcji – pokazy kulinarne, spotkania autorskie, warsztaty plecenia świątecznych wianków, tworzenia kul śnieżnych, a dla najmłodszych warsztaty z elementami sensoplastyki®. Na festiwalu goście znajdą również strefę, w której bezpłatnie zapakują prezenty.
Co nowego?
Festiwal zmienia lokalizację i potrwa cały weekend z jeszcze większą liczbą wystawców!
Nowoczesna, loftowa hala na pierwszym piętrze Galerii Metropolia przez dwa dni będzie gościć smakoszy świątecznych potraw i deserów w wydaniu topowych restauracji, kucharzy i cukierników. Na najbliższej edycji znajdzie się też wiele innych, ciekawych stoisk. Nowoczesny design, naturalne kosmetyki, biżuteria, dodatki i akcesoria z pewnością ucieszą osoby, które rozpoczynają poszukiwania wyjątkowych prezentów dla najbliższych.
GDZIE?
I piętro w Galerii Metropolia
ul. Kilińskiego 4, Gdańsk (przy stacji SKM Wrzeszcz)
KIEDY?
2-3 grudnia 2017
11:00 - 19:00
WSTĘP
Koszt zakupu biletu wstępu to 5 zł*. Dzieci do lat 10 zapraszamy bezpłatnie.
* płatność tylko gotówką
Link do wydarzenia:
https://www.facebook.com/events/283509702156302/
Jeśli masz jakieś pytania, skontaktuj się z nami:
www.foodbrand.pl/smakuj-trojmiasto
hello@smakujtrojmiasto.pl
+48 505 461 977


Smakuj Trójmiasto Christmas Edition


Smakuj Trójmiasto Christmas Edition będzie edycją wyjątkową nie tylko ze względu na świąteczny nastrój, ale również przez rozszerzoną formę festiwalu, który potrwa aż dwa dni w nowej, większej, przestrzeni.
Zobacz także

"Alimentari" Lindy i Paula Jonesów

"Alimentari" to po włosku określenie sklepu spożywczego. To także nazwa rodzinnej restauracji oraz delikatesów Lindy i Paula Jonesów na przedmieściach Melbourne. Aktualnie mają oni dwa lokale z kuchnią włoską i bliskowschodnią.

Jedząc Londyn

"East London Food", Rosie Birkett, wyd. Hoxton Mini Press 2016

"Tygiel. Kuchnia nowych Polaków"

"Tygiel" jest pierwszą w Polsce książką kulinarną z przepisami uchodźców i uchodźczyń mieszkających nad Wisłą. To zaproszenie do wspólnego stołu, przy którym uciekinierzy o różnych korzeniach i życiowych historiach nie tylko jedzą, ale i rozmawiają.

Michał Kuter wydaje książkę "A nóż widelec"

Z okazji 10-lecia działalności poznańskiej restauracji A Nóż Widelec, jej właściciel, a zarazem szef kuchni Michał Kuter wydał jubileuszową książkę kucharską.

CAŁY ŚWIAT NA ŚRÓDCE

Jak głosi tytuł, to atlas, ale zamiast map są w nim autentyczne zdjęcia z podróży, przepisy, zapiski i wspomnienia (także te publikowane wcześniej w Facebooku). Jak mówią autorzy, to książka bez podziałów, w której "chcieli trochę popłynąć" i pokazać swoje przygody.

Coraz bliżej

"Persiana", Sabrina Ghayour, wyd. Insignis Media 2017
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

