x

Smakuj Trójmiasto Christmas Edition

Kategoria: Lifestyle - książki

Smakuj Trójmiasto Christmas Edition będzie edycją wyjątkową nie tylko ze względu na świąteczny nastrój, ale również przez rozszerzoną formę festiwalu, który potrwa aż dwa dni w nowej, większej, przestrzeni.

Najważniejsze pozostaje bez zmian: będzie dużo wyśmienitego jedzenia i świetna atmosfera! Goście rozsmakują się w świątecznych potrawach, otoczeni zapachem grzybów, kapusty, ryb, barszczu i pierogów. Oczywiście nie zabraknie też słodkości – klasycznych wypieków bogatych w cynamon, goździki czy pomarańcze, ale i nowoczesnych deserów, wśród których będzie można znaleźć inspirację do własnych eksperymentów w kuchni.

Jak zawsze organizatorzy przygotują również moc atrakcji – pokazy kulinarne, spotkania autorskie, warsztaty plecenia świątecznych wianków, tworzenia kul śnieżnych, a dla najmłodszych warsztaty z elementami sensoplastyki®. Na festiwalu goście znajdą również strefę, w której bezpłatnie zapakują prezenty.

Co nowego?

Festiwal zmienia lokalizację i potrwa cały weekend z jeszcze większą liczbą wystawców!
Nowoczesna, loftowa hala na pierwszym piętrze Galerii Metropolia przez dwa dni będzie gościć smakoszy świątecznych potraw i deserów w wydaniu topowych restauracji, kucharzy i cukierników. Na najbliższej edycji znajdzie się też wiele innych, ciekawych stoisk. Nowoczesny design, naturalne kosmetyki, biżuteria, dodatki i akcesoria z pewnością ucieszą osoby, które rozpoczynają poszukiwania wyjątkowych prezentów dla najbliższych.

GDZIE?
I piętro w Galerii Metropolia
ul. Kilińskiego 4, Gdańsk (przy stacji SKM Wrzeszcz)

KIEDY?
2-3 grudnia 2017
11:00 - 19:00

WSTĘP
Koszt zakupu biletu wstępu to 5 zł*. Dzieci do lat 10 zapraszamy bezpłatnie.
* płatność tylko gotówką

Link do wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/283509702156302/

Jeśli masz jakieś pytania, skontaktuj się z nami:
www.foodbrand.pl/smakuj-trojmiasto
hello@smakujtrojmiasto.pl
+48 505 461 977

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Roślinnie na słodko

Wegańskich restauracji i kawiarni powstaje coraz więcej, a roślinna oferta dostępna jest w niemal każdym lokalu, więc wydawałoby się, że dieta bez produktów pochodzenia zwierzęcego nie jest dzisiaj niczym nadzwyczajnym.

Z NOWĄ DUSZĄ

Książka "Soul Food" przedstawia przede wszystkim kulinarną drogę, jaką przeszedł Todd Richards. To także obraz bezpretensjonalnej kuchni, która w naturalny sposób łączy ze sobą produkty dostępne i ekskluzywne, różne kultury, może być ciekawa i wyrafinowana.

Trunek narodowy

- Francuzi mają koniak, Szkoci whisky, Meksykanie tequilę, a Polacy wódkę, z której mogą być dumni - powtarza od dawna Piotr Popiński, inicjator Muzeum Wódki, właściciel Domu Wódki. Na rynku ukazała się książka poświęcona temu polskiemu trunkowi narodowemu.

Akcja: Czytaj PL

Niemal 150 restauracji i kawiarni w całej Polsce dołącza do Czytaj PL - jednej z największych na świecie akcji promujących czytelnictwo. Podczas wizyty w restauracji goście wraz z menu otrzymają kody do ściągnięcia e-booków. W oczekiwaniu na posiłek będą mogli przejrzeć dostępne książki, poznać wybr

MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ

Nie jest sztuką zrobić skomplikowane danie z kilkunastu drogich składników. Nie jest sztuką zaimponować, podając foie gras czy deser z najdroższej czekolady obsypany złotem. Zdecydowanie większe wyzwanie to wydobycie maksimum smaków z prostych codziennych składników.

Już wkrótce 4. Fine Dining Week

Kolejna edycja festiwalu odbędzie się w dniach 7-18 lutego 2018 r. W tym roku wydarzenie odbędzie się w czterech miastach: w Warszawie, Poznaniu, we Wrocławiu oraz w Krakowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej