x

Smakuj Trójmiasto Christmas Edition

Kategoria: Lifestyle - książki    24.11.2017

Smakuj Trójmiasto Christmas Edition będzie edycją wyjątkową nie tylko ze względu na świąteczny nastrój, ale również przez rozszerzoną formę festiwalu, który potrwa aż dwa dni w nowej, większej, przestrzeni.

Najważniejsze pozostaje bez zmian: będzie dużo wyśmienitego jedzenia i świetna atmosfera! Goście rozsmakują się w świątecznych potrawach, otoczeni zapachem grzybów, kapusty, ryb, barszczu i pierogów. Oczywiście nie zabraknie też słodkości – klasycznych wypieków bogatych w cynamon, goździki czy pomarańcze, ale i nowoczesnych deserów, wśród których będzie można znaleźć inspirację do własnych eksperymentów w kuchni.

Jak zawsze organizatorzy przygotują również moc atrakcji – pokazy kulinarne, spotkania autorskie, warsztaty plecenia świątecznych wianków, tworzenia kul śnieżnych, a dla najmłodszych warsztaty z elementami sensoplastyki®. Na festiwalu goście znajdą również strefę, w której bezpłatnie zapakują prezenty.

Co nowego?

Festiwal zmienia lokalizację i potrwa cały weekend z jeszcze większą liczbą wystawców!
Nowoczesna, loftowa hala na pierwszym piętrze Galerii Metropolia przez dwa dni będzie gościć smakoszy świątecznych potraw i deserów w wydaniu topowych restauracji, kucharzy i cukierników. Na najbliższej edycji znajdzie się też wiele innych, ciekawych stoisk. Nowoczesny design, naturalne kosmetyki, biżuteria, dodatki i akcesoria z pewnością ucieszą osoby, które rozpoczynają poszukiwania wyjątkowych prezentów dla najbliższych.

GDZIE?
I piętro w Galerii Metropolia
ul. Kilińskiego 4, Gdańsk (przy stacji SKM Wrzeszcz)

KIEDY?
2-3 grudnia 2017
11:00 - 19:00

WSTĘP
Koszt zakupu biletu wstępu to 5 zł*. Dzieci do lat 10 zapraszamy bezpłatnie.
* płatność tylko gotówką

Link do wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/283509702156302/

Jeśli masz jakieś pytania, skontaktuj się z nami:
www.foodbrand.pl/smakuj-trojmiasto
hello@smakujtrojmiasto.pl
+48 505 461 977

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Na podwójnym espresso. Życie w trzech aktach"

Adam Ringer to twórca jednej z najbardziej rozpoznawalnych sieci kawiarni w Polsce - Green Caffè Nero. Z jej pomysłów i oferty inspirację czerpie dzisiaj wiele lokali.

"Naturalnie" - powrót do źródeł

Kto z was nie chciałby poznać tajników słynnego szefa kuchni z gwiazdką Michelina? Ducasse od dawna "wychodzi do ludzi", edukuje. To nie pierwsza książka, którą napisał, ale pierwsza, która ukazała się w Polsce.

"Bitter Honey: Recipes and Stories from the Island of Sardinia"

Tego lata wyprawa na Sardynię może być trud­na do zrealizowania, więc zachęcam do men­talnej przygody z tamtejszą kulturą kulinarną.

Włoskie klasyki według Jamiego

"Jamie gotuje po włosku" to murowany hit. Po pierwsze, książka traktuje o ukochanej przez Polaków kuchni włoskiej, po drugie, napisał ją Jamie Oliver, jeden z najpopularniejszych kucharzy, a do tego właściciel kilkudziesięciu restauracji i aktywista społeczny.

"Przyprawy" Ewy Maliki Szyc-Juchnowicz

Bez nich nie byłoby żadnej potrawy. Te najbardziej wyraziste popularne są przede wszystkim w kuchniach orientalnych oraz arabskich, ale w różnych wersjach obecne są właściwie wszędzie. Bo sól i pieprz to przecież też przyprawy.

NATURALNY FERMENT

Czy rzeczywiście jemy statystycznie mniej produktów kiszonych i fermentowanych niż kiedyś? Czy obawiamy się ich? Sandor Katz, amerykański aktywista kulinarny i niestrudzony propagator fermentacji, skutecznie oswaja ludzi z jedną z najstarszych metod obróbki i konserwacji żywności.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej