x

Dziczyzna w Makro Polska

Kategoria: Karta - dania    21.11.2017

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny, jelenia czy gęsi. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w restauracyjnych menu.

MAKRO Polska oferuje pełen asortyment dziczyzny – mrożonej przez cały rok oraz świeżej w sezonie jesienno-zimowym. W sieci hurtowni można znaleźć mięso m.in. z sarny, dzika, jelenia, królika, kuropatwy czy gęsi. Dostępne są m.in.: combry, łopatki, udźce, schaby, steki, tuszki, carpaccio oraz wędliny – od dostawców takich, jak m.in. Provincja, Kanwil czy Sokołów.

Dziczyzna jest jedynym z mięs, w którego hodowlę nie ingeruje człowiek. Dzikie zwierzęta żyją w swoim naturalnym środowisku i żywią się jedynie tym, co przynosi przyroda. Dzięki temu dziczyzna jest mięsem całkowicie nieprzetworzonym oraz wolnym od m.in. antybiotyków. Sprawia to, że posiada ona wyjątkowe walory odżywcze i smakowe – jej mięso jest kruche, soczyste i lekkostrawne oraz nie wymaga wielogodzinnej obróbki termicznej. Dziczyzna wpisuje się we współczesne trendy kulinarne związane ze zdrowym stylem życia, jest regionalna, sezonowa i ekologiczna. Dzięki temu dania z dziczyzny będą stanowić świetne uzupełnienie menu lokalu.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej