x

Dziczyzna w Makro Polska

Kategoria: Karta - dania    21.11.2017

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór mięs z dzikich zwierząt, m.in. dzika, sarny, jelenia czy gęsi. Dziczyzna wyróżnia się nie tylko smakiem, ale i właściwościami zdrowotnymi oraz coraz częściej gości w restauracyjnych menu.

MAKRO Polska oferuje pełen asortyment dziczyzny – mrożonej przez cały rok oraz świeżej w sezonie jesienno-zimowym. W sieci hurtowni można znaleźć mięso m.in. z sarny, dzika, jelenia, królika, kuropatwy czy gęsi. Dostępne są m.in.: combry, łopatki, udźce, schaby, steki, tuszki, carpaccio oraz wędliny – od dostawców takich, jak m.in. Provincja, Kanwil czy Sokołów.

Dziczyzna jest jedynym z mięs, w którego hodowlę nie ingeruje człowiek. Dzikie zwierzęta żyją w swoim naturalnym środowisku i żywią się jedynie tym, co przynosi przyroda. Dzięki temu dziczyzna jest mięsem całkowicie nieprzetworzonym oraz wolnym od m.in. antybiotyków. Sprawia to, że posiada ona wyjątkowe walory odżywcze i smakowe – jej mięso jest kruche, soczyste i lekkostrawne oraz nie wymaga wielogodzinnej obróbki termicznej. Dziczyzna wpisuje się we współczesne trendy kulinarne związane ze zdrowym stylem życia, jest regionalna, sezonowa i ekologiczna. Dzięki temu dania z dziczyzny będą stanowić świetne uzupełnienie menu lokalu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Podwędzany jesiotr

Podwędzany jesiotr według przepisu Pawła Chomentowskiego.

Ryba jest dobra! Nowe koncepty z morskimi przysmakami

Istnieje wiele tradycyjnych sposobów przygotowania ryb i owoców morza. Są też potrawy nowatorskie. Jak Europa długa i szeroka, miłośnicy morskich przysmaków doprawiają "świeże ryby prosto od rybaka" odrobiną nowoczesności, zamieniając stare kawałki w kąski, których chcą spróbować wszyscy.

Kolejna premiera wegańskiego burgera. Tym razem w sieci Max

Szwedzka sieć restauracji MAX Premium Burgers wprowadza bezmięsnego burgera - Delifresh Plant Beef. Choć bazuje na białku roślinnym, wygląda i smakuje jak mięso. Recepturę opracował szef kuchni Jonas Mårtensson.

Rabarbaru czas i czar

Jego słodko-kwaśno-cierpkie łodygi są pierwszym wiosennym przysmakiem sezonowym dostępnym w naszej strefie klimatycznej - rabarbar wznawia pozimową wegetację, kiedy tylko stopnieje śnieg i rozmarznie gleba. Pyszni się teraz na bazarach, na kulinarnych blogach i w menu restauracji.

Dania z kurek w restauracjach Artura Jarczyńskiego

Sezon na kurki rozpoczęty! Kucharze restauracji należących do Artura Jarczyńskiego przygotowali specjalne sezonowe menu kurkowe. Co serwują restauracje Jeff's, U Szwejka, Podwale 25 Kompania Piwna, St Antonio i Otto Pompieri.

Złota kaczka

Dania z drobiu to pozycje obowiązkowe w karcie menu każdej niewegetariańskiej restauracji. Devolaye i panierowane kotlety à la schabowy z kurczaka nie przyciągną jednak wielu nowych klientów. Dlatego warto postawić na wysokiej jakości drób premium.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej