„Wirtuozi Kuchni” to nowa odsłona programu Akademii HoReCa towarzyszącego Międzynarodowym Targom Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HoReCa. W ramach Kuchni Mistrzów znani szefowie kuchni zaprezentują nowatorską interpretację sztuki przyrządzania potraw w oparciu o tradycyjne produkty kuchni polskiej oraz będą łączyć potrawy z fantastycznymi winami.
– Z okazji 25. edycji targów chcemy podkreślić rolę ludzi pracujących w branży HoReCa. To im będzie poświęcona Kuchnia Mistrzów oraz specjalny koncert „Mistrzowie Menu” w czasie Targów – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego.
Równocześnie z Targami HoReCa odbywają się Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO (więcej na stronie XXX – aktualność z działu wino). Więcej informacji na stronach internetowych wydarzenia: www.horeca.krakow.pl i www.enoexpo.krakow.pl
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.


25. edycja Targów HORECA/GASTROFOOD/ ENOEXPO Kraków


Wydarzenie odbędzie się w dniach: 15-17 listopada w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków
Zobacz także

GOTOWI NA ZMIANY? TAK, CHEF!

Firma Chefs Culinar Polska, funkcjonująca na naszym rynku od ponad 5 lat, zainwestuje około 150 mln zł w rozwój. Od marca stanowisko dyrektora generalnego objął Bartosz Brzoza.

Ameryka od Kuchni

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

OGRÓD W MIEŚCIE

Za nami I edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego "Rośliny, owady i miód". W dniach 8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego zgromadzili się najlepsi polscy producenci żywności, artyści, rzemieślnicy i specjaliści z różnych dziedzin związanych z kulinariami

Targi HoReCa Kraków za nami

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Szkolenia dla gastronomii na targach Polagra 2020 w Poznaniu

Już 28 września rozpoczynają się targi Polagra 2020 z ekspozycją żywności, rozwiązań dla przemysłu spożywczego i sektora HoReCa. Podczas imprezy nie zabraknie interesujących szkoleń dla przedstawicieli gastronomii.

Nie będzie Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska - w tym i w przyszłym roku

Przewodnik z recenzjami restauracji nie zostanie opublikowany ani w tym, jak i w przyszłym roku. - Ocenianie kogokolwiek w tym momencie byłoby niesprawiedliwe i zaprzeczałoby idei, która przyświecała przewodnikowi, czyli budowaniu i promowaniu polskiej gastronomii - uzasadnia zespół Gault&Millau.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

