x

Ukazał się przewodnik Michelin Seul 2018

Kategoria: Lifestyle - książki    08.11.2017

Dwie nowe restauracje otrzymały swoją drugą gwiazdkę: Jungsik and Kojima.

Szef Jungsik Yim prowadzi swoją restaurację w Seulu zarządza także restauracją w Nowym Jorku, która również ma dwie gwiazdki Michelin.

W kategorii restauracji z trzema gwiazdkami nie ma zmian: utrzymały je restauracje Gaon i La Yeon.

Joo Ok, Exquisine, Dosa, Table for Four to nowe restauracje z jedną gwiazdką. W sumie w przewodniku znalazły się aż 23 restauracje.

Oto pełna lista wszystkich restauracji:

Trzy gwiazdki:
Gaon
La Yeon
 
Two Stars:
Gotgan
Kojima - New
Jungsik - New
Kwon Sook Soo
 
One Star:
Alla Prima
Dining in Space
Bicena
Balwoo Gongyang
Dosa - New
Exquisine - New
Jin Jin
Joo Ok - New
Keunkiwajip
L’Amitié
Ristorante Eo
Mingles
Soigné
Table for Four - New
Votre Maison
Yu Yuan
Zero Complex
 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

"Czytaj skład. Gotuj z głową!" Jagody Fabickiej i Katarzyny Rady

Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność.

KURACJA KULINARNA

Jak zbalansować swoją codzienną dietę? Co zrobić, by czuć się lepiej? Prawie każdy z nas zadaje sobie takie pytania. To, że odżywianie ma ścisły związek z naszym stanem zdrowia, wydaje się oczywiste.

"Szafran, mięta i kardamon" Samar Khanafer

Oprócz najlepszej jakości składników głównych równie istotnym nośnikiem smaków i aromatów w potrawie są zioła i przyprawy. To wręcz klucz do kulinarnego sukcesu. Jak gotować, by nie przytłoczyły one pozostałych komponentów dania, a wydobyły je i podkreśliły?

"The Vegetarian Silver Spoon: Classic and Contemporary Italian Recipes"

Publikacji o jednej z najpopularniejszych kuchni świata (i ulubionej przez Polaków) jest bez liku, polecaliśmy je w tym dziale wielokrotnie. Czy można więc jeszcze natknąć się na oryginalną książkę na ten temat? Tak!

"Opowiadania Drewnianego Stołu" Moniki Waleckiej

Jeśli chociaż trochę interesujesz się tym, co dzieje się w kulinarnych kręgach internetu, prędzej czy później musiałeś się na nią natknąć. Gdy raz zobaczysz zdjęcia jej dań, rozpoznasz je zawsze.

Sztuka gotowania

5 czerwca 2019 nakładem wydawnictwa Buchmann ukaże się na rynku nowa książka autorki słynnego Leksykonu smaków. Tym razem Niki Segnit odkryje przed nami zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej