x

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.10.2017

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

Drugie miejsce zajęła również restauracja w Peru - Central w Limie, prowadzonej przez Virgilio Martinez i Pia Leon. Restauracja spadła z pierszego miejsca, które zajmowała przez ostatnie trzy lata. Z kolei na trzecim miejscu znalazła się restauracja D.O.M w Brazylii, na czwartym Pujol w Meksyku, a na piątym Borago w Chile.

Tytuł America's Best Pastry Chef powędrował do Saiko Izawy z Brazylii, nagroda Chef Choice otrzymał German Martitegui.

Oto pełna lista Latin America's 50 Best Restaurants:

1 - Maido, Peru – Best Restaurant in Peru

2 - Central, Peru

3 - D.O.M., Brazil – Best Restaurant in Brazil

4 - Pujol, Mexico - Best Restaurant in Mexico

5 - Boragó, Chile – Best Restaurant in Chile

6 - Quintonil, Mexico

7 - Astrid Y Gastón, Peru – Art of Hospitality Award

8 - A Casa do Porco, Brazil

9 - Mani, Brazil

10 - Tegui, Argentina – Best Restaurant in Argentina

11 - Sud777, Mexico

12 - Osso, Peru

13 - Don Julio, Argentina

14 - 99, Chile

15 - La Mar, Peru

16 - Lasai, Brazil

17 - Harry Sasson, Colombia – Highest Climber, Best Restaurant in Colombia

18 - Leo, Colombia

19 - El Baqueano, Argentina

20 - Maito, Panama – Best Restaurant in Panama

21 - Isolina, Peru

22 - Parador La Huelia, Uruguay – Best Restaurant in Uruguay

23 - Olympe - Brazil

24 - Rafael, Peru

25 - Pangea, Mexico

26 - Chila, Argentina

27 - Mocoto, Brazil

28 - Gustu, Bolivia – Best Restaurant in Bolivia

29 - Nico's, Mexico

30 - Malabar, Peru

31 - Biko, Mexico

32 - Amaranta, Mexico

33 - Ambrosia, Chile

34 - Corazon de Tierra, Mexico

35 - Rosetta, Mexico

36 - Alcalde, Mexico – Highest New Entry

37 - Elena, Argentina

38 - Restaurante 040, Chile

39 - Maximo Bistrot, Mexico

40 - Villanos en Bermuda, Colombia

41 - Esquina Mocoto, Brazil

42 - Laja, Mexico

43 - La Docena Oyster Bar & Grill, Mexico

44 - Aramburu, Argentina

45 - Tuju, Brazil  

46 - Fiesta, Peru

47 - Amaz, Peru

48 - Crizia, Argentina

49 - Proper, Argentina

50 -Mishiguene, Argentina

 

Zdjęcia: materiałymerica’s 50 Best Restaurants 2017, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, October 2017

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Letnia odsłona Fine Dining Week

Od 6 do 31 lipca odbędzie się festiwal sztuki restauracyjnej Fine Dining Week. Szefowie kuchni z ponad 100 restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.

Bocuse d’Or Poland on Tour - kolacje dla szerokiej publiczności

Bocuse d’Or Poland On Tour to projekt Akademii Bocuse d’Or Polska skierowany do szerszej publiczności. Podczas cyklu kolacji będzie można spróbować dań uczestników krajowych selekcji i szefów z Akademii oraz spotkać autorytety polskiej sceny kulinarnej. Najbliższa kolacja 24 czerwca w Sopocie.

Glovo dostarczy zamówienia na festiwal muzyczny Kortowiada. Koniec z kolejkami po jedzenie!

To pierwsze tego typu rozwiązanie oferowane przez platformę delivery na imprezie masowej - na terenie 61. Juwenaliów Olsztyńskich Glovo uruchomi punkt odbioru zamówień złożonych za pomocą aplikacji. Nie zabraknie konkursów, zniżek i promocji.

Robot-kelner w Pizza Hut. Sieć stawia na innowacje

Pizza Hut prowadzi od maja test robotów BellaBot w dwóch lokalizacjach w Polsce. Obsłużeni przez roboty-kelnerów mogą zostać goście warszawskiego Zodiaka przy ul. Widok 26 oraz lokalu Wrocław Rynek. Roboty z sympatycznymi buziami kotów wspierają pracę zespołu, wywołując uśmiechy konsumentów.

Za nami Whisky Day Cracow

Czwarty raz z rzędu Kraków stał się polską stolicą obchodów międzynarodowego dnia whisky, nieoficjalnego święta, które dało początek festiwalowi Whisky Day Cracow.

Ginweek - rusza nowy festiwal poświęcony ginowi

Moda na gin rozkwita w polskich barach! Od 1 do 19 czerwca w pięciu największych polskich miastach odbędzie się premierowa edycja festiwalu promocji kultury ginu - GinWeek. W ponad 60 topowych barach można skosztować zestawu dwóch koktajli w cenie 39 zł.

Inne kategorie

Podcasty

Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST]

Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej