x

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.10.2017

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

Drugie miejsce zajęła również restauracja w Peru - Central w Limie, prowadzonej przez Virgilio Martinez i Pia Leon. Restauracja spadła z pierszego miejsca, które zajmowała przez ostatnie trzy lata. Z kolei na trzecim miejscu znalazła się restauracja D.O.M w Brazylii, na czwartym Pujol w Meksyku, a na piątym Borago w Chile.

Tytuł America's Best Pastry Chef powędrował do Saiko Izawy z Brazylii, nagroda Chef Choice otrzymał German Martitegui.

Oto pełna lista Latin America's 50 Best Restaurants:

1 - Maido, Peru – Best Restaurant in Peru

2 - Central, Peru

3 - D.O.M., Brazil – Best Restaurant in Brazil

4 - Pujol, Mexico - Best Restaurant in Mexico

5 - Boragó, Chile – Best Restaurant in Chile

6 - Quintonil, Mexico

7 - Astrid Y Gastón, Peru – Art of Hospitality Award

8 - A Casa do Porco, Brazil

9 - Mani, Brazil

10 - Tegui, Argentina – Best Restaurant in Argentina

11 - Sud777, Mexico

12 - Osso, Peru

13 - Don Julio, Argentina

14 - 99, Chile

15 - La Mar, Peru

16 - Lasai, Brazil

17 - Harry Sasson, Colombia – Highest Climber, Best Restaurant in Colombia

18 - Leo, Colombia

19 - El Baqueano, Argentina

20 - Maito, Panama – Best Restaurant in Panama

21 - Isolina, Peru

22 - Parador La Huelia, Uruguay – Best Restaurant in Uruguay

23 - Olympe - Brazil

24 - Rafael, Peru

25 - Pangea, Mexico

26 - Chila, Argentina

27 - Mocoto, Brazil

28 - Gustu, Bolivia – Best Restaurant in Bolivia

29 - Nico's, Mexico

30 - Malabar, Peru

31 - Biko, Mexico

32 - Amaranta, Mexico

33 - Ambrosia, Chile

34 - Corazon de Tierra, Mexico

35 - Rosetta, Mexico

36 - Alcalde, Mexico – Highest New Entry

37 - Elena, Argentina

38 - Restaurante 040, Chile

39 - Maximo Bistrot, Mexico

40 - Villanos en Bermuda, Colombia

41 - Esquina Mocoto, Brazil

42 - Laja, Mexico

43 - La Docena Oyster Bar & Grill, Mexico

44 - Aramburu, Argentina

45 - Tuju, Brazil  

46 - Fiesta, Peru

47 - Amaz, Peru

48 - Crizia, Argentina

49 - Proper, Argentina

50 -Mishiguene, Argentina

 

Zdjęcia: materiałymerica’s 50 Best Restaurants 2017, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, October 2017

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mieszkańcy Żywca dostaną płyn do dezynfekcji rąk od miejscowego browaru

Arcyksiążęcy Browar w Żywcu przekaże w kwietniu mieszkańcom miasta darmowy środek do dezynfekcji rąk. Alkohol powstający podczas produkcji piwa bezalkoholowego w browarze także zostanie przekazany na potrzeby produkcji środków do dezynfekcji.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

Nie dajmy się zarazie!

W zaistniałej sytuacji chcemy wciąż działać, być z wami i dal was, informować was o najważniejszych dla branży HoReCa sprawach.

Najlepszy Roślinny Produkt 2020. Znamy wyniki

Znamy laureatów plebiscytu RoślinnieJemy na Najlepszy Roślinny Produkt 2020 r. Wyniki konkursu pokazują, jak dynamicznie rozwija się roślinny rynek w Polsce.

Letnia trasa Prymat Mega Food Truck

Prymat po raz kolejny rusza w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata będzie można spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia będą mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie!

Trwają przygotowania do finału Les Chefs en Or

Les Chefs en Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Europie, organizowany przez Transgourmet Francja. Już teraz, w nowo otwartym Instytucie Kulinarnym Transgourmet, do finału przygotowują się polscy reprezentanci, występujący w kategoriach Szef Kuchni i Uczeń.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej