x

WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    23.10.2017

3 października 2017 o godz. 10:00 na Warszawskim Rolno-Spożywczym Rynku Hurtowym w Broniszach odbyła się konferencja prasowa pod hasłem: WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

Wydarzenie odbyło się na pierwszym piętrze hali kwiatowej. Jego organizatorami byli: miesięcznik "WiOM Warzywa i Owoce Miękkie", firma Bejo i Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy. Celem spotkania było przyciągnięcie uwagi konsumentów i ich edukacja w zakresie cech charakterystycznych odmian.

Celem spotkania było uświadomienie, że warzywa i owoce też mają swoje odmiany i nie powinny być bezimienne na straganie, półce sklepowej, czy w restauracji. Wyższa świadomość konsumentów pozwoli im na kupowanie warzyw np. z przeznaczeniem na soki, czy przetwory. Każda odmiana lepiej nadaje się do takich, a nie innych celów. Podawanie nazw odmian oraz przeznaczenia produktów to pomysł na zmianę podejścia do handlu warzywami. Celem jest przyciągnięcie uwagi konsumentów poprzez edukowanie w zakresie charakterystycznych cech poszczególnych rodzajów warzyw, a w promocji konceptu mają pomóc Warzywniaki Premium.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Limitowana edycja butelki Coca-Cola autorstwa Karola Radziszewskiego

Wolność, dialog, szacunek i bycie razem ponad podziałami, niezależnie od różnic kulturowych, to wartości bliskie marce Coca-Cola.

Kongres BIOEXPO 2020 promuje żywność ekologiczną

Zainteresowanie ekologiczną żywnością w Polsce wciąż rośnie. Okazją do wymiany profesjonalnej wiedzy o biożywności i zdobycia informacji, jak odpowiednio rozpocząć produkcję ekologiczną, będzie Kongres BIOEXPO, który odbędzie się 8-10 października w PTAK WARSAW EXPO.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

TISZ Festiwal Żydowskiego Jedzenia: Blisko

Trzecia odsłona TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia odbędzie się między 30 września a 4 października, zarówno stacjonarnie, jak i online. Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN zaprosiło do współpracy znanych szefów kuchni oraz ekspertów kulinarnych z USA, Polski oraz Izraela.

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Chef’s Table w Water & Wine

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej