x

WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    23.10.2017

3 października 2017 o godz. 10:00 na Warszawskim Rolno-Spożywczym Rynku Hurtowym w Broniszach odbyła się konferencja prasowa pod hasłem: WARZYWNIAK PREMIUM - JEM ZE SMAKIEM

Wydarzenie odbyło się na pierwszym piętrze hali kwiatowej. Jego organizatorami byli: miesięcznik "WiOM Warzywa i Owoce Miękkie", firma Bejo i Warszawski Rolno-Spożywczy Rynek Hurtowy. Celem spotkania było przyciągnięcie uwagi konsumentów i ich edukacja w zakresie cech charakterystycznych odmian.

Celem spotkania było uświadomienie, że warzywa i owoce też mają swoje odmiany i nie powinny być bezimienne na straganie, półce sklepowej, czy w restauracji. Wyższa świadomość konsumentów pozwoli im na kupowanie warzyw np. z przeznaczeniem na soki, czy przetwory. Każda odmiana lepiej nadaje się do takich, a nie innych celów. Podawanie nazw odmian oraz przeznaczenia produktów to pomysł na zmianę podejścia do handlu warzywami. Celem jest przyciągnięcie uwagi konsumentów poprzez edukowanie w zakresie charakterystycznych cech poszczególnych rodzajów warzyw, a w promocji konceptu mają pomóc Warzywniaki Premium.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Dynamiczny rozwój McDelivery

Sieć McDonald’s stawia na dynamiczny rozwój usługi McDelivery. Już 145 restauracji w 16 miastach Polski realizują zamówienia z bezpośrednią dostawą do klientów.

Letnia edycja Fine Dining Week

Sierpniowo-wrześniowy festiwal poświęcony jest szefom kuchni-innowatorom, tworzącym tożsamość polskiego haute cuisine. Popisowe pięciodaniowe menu w cenie 129 zł można rezerwować na FineDiningWeek.pl. Festiwal potrwa do 13 września w ośmiu miastach i regionach Polski.

Marcin Przybysz i gościnnie Michał Kuter zapraszają na urodziny Epoki

Swoje pierwsze urodziny restauracja Epoka uczci wyjątkowymi kolacjami na cztery ręce, przygotowanymi przez szefów Marcina Przybysza (Epoka) i Michał Kutera z poznańskiego A nóż widelec. Z okazji jubileuszu stworzyli 15-przepisowe menu degustacyjne, które będzie serwowane tylko przez 4 dni.

Zamojski festiwal "W poszukiwaniu prawdziwego smaku"

Już 5 września Zamość, jedno z najpiękniejszych miast w Polsce i serce Roztocza, za sprawą festiwalu win polskich oraz produktów regionalnych "W poszukiwaniu prawdziwego smaku", zamieni się w prawdziwą stolicę rodzimego winiarstwa.

Neo(N) Bistro - pop’upowa restauracja na Nocnym Markecie

Wrzesień na warszawskim Nocnym Markecie zapowiada się interesująco. Rusza pop’upowa restauracja Neo(N) Bistro, która czynna będzie w każdy wrześniowy czwartek od godziny 18. Co tydzień inny znany kucharz zaskoczy gości swoją propozycją zasiadanej kolacji pod gwiazdami.

Warszawski Festiwal Piwa Bez Granic

Organizatorzy Warszawskiego Festiwalu Piwa - we współpracy z Ambasadą USA - przygotowali specjalną, zdalną edycję festiwalu. Sceną WFP Bez Granic jest transmisja on-line, zestaw piw i amerykańskiej wołowiny można zamówić do domu lub spróbować w jednym z wybranych lokali.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej