x

Przewodnik Michelin Szwajcaria 2018

Kategoria: Lifestyle - książki    12.10.2017

W najnowszej edycji pojawiły się dwie nowe dwu-gwiazdkowe restauracje.

Pierwsza z nich to Enstein Gourmet w St. Gallen - to restauracja serwująca awangardową kuchnię francuską, z pięknym widokiem na panoramę miasta. Druga Taverne zum Schäfli w Wigoltingen to bardziej klasyczna kuchnia. Oba miejsca awansowały z jednej gwiazdki. Oprócz tego w tegorocznym przewodniku znalazło się 19 nowych restauracji z jedną gwiazdką.


Bez zmian pozostaje status trzech trzy-gwiazdkowych restauracji w Szwajcarii: Cheval Blanc (Bazylea), Schloss-Schauenstein (Fürstenau) i Restaurant de l'Hôtel de Ville (Crissier).

W sumie Szwajcaria ma w tej chwili118 gwiazdkowych restauracji.

Oto pełna lista lista nowych gwiazdkowych restauracji:

Nowe restauracje dwugwiazdkowe:
Einstein Gourmet (Saint Gallen)
Restaurant Taverne zum Schäfli (Wigoltingen)

Nowe restauracje jednogwiazdkowe:
The Chedi-The Japanese Restaurant (Andermatt)
Locanda Barbarossa (Ascona)
Apriori (Bubikon)
Tosca (Genf)
La Chaumière by Serge Labrosse – La Table du 7 (Genf/Troinex)
Stiva Veglia (Ilanz/Schnaus )
Weiss Kreuz (Malans)
Café Berra (Monthey/Choëx)
Regina Montium (Rigi Kaltbad)
Die Rose (Rüschlikon)
IGNIV by Andreas Caminada (Saint Moritz)
Torkel (Vaduz, Liechtenstein)
Table de Mary (Yverdon-les-Bains/Cheseaux)
Rigiblick (Zürich)

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej