x

2am: dessertbar kończy 10 lat

Kategoria: Miejsca    10.10.2017

Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.

Przedstawiamy menu:

Desery i koktajli

1. Purple 2008

Purpurowe słodkie ziemniaki, parfait z czarnej porzeczki, marshmallow lawendowe, sorbet z owoców leśnych, sos z cassisu

Green garden
Hendricks Gin, muscat, Nitro bazylia i piana z zielonej herbaty
Suichi Ofuchi

2. Strawberry Sweet Milk 2011
truskawkowy mus mleczny, dżem brzoskwiniowy, sherbet z marshmallow i grapefruita, kokosowy żel i galaretka, sos i galaretka ze słodkiego mleka

Herbs & Strawberries - green chartreuese, miód, calamansi, rum
Kamil Foltan

3. Twix 2007
lody czekoladowe, mus z palonego karmelu, crumble z masła orzechowego, sosy z czekolady i solonego karmelu

Jak & It - gin (london dry), słodki vermouth, jackfruit bitters
Kamil Foltan

4. Cheese Avalanche 2010
Biscotti, marynowane figi, melon cantaloupe, ser

Trilogy
Macallan whisky, woda kokosowa, kwa specialty, morelowe purée, olej z bergamotki
Suichi Ofuchi

 

Więcej informacji znajdziecie na stronie:

https://www.eventbrite.com/e/2am-dessertbar-4hands-mixology…

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Pyzy, flaki gorące - tradycyjna polska kuchnia na warszawskiej Pradze

To kultowe na mapie Warszawy miejsce działa od 2015 r. Zlokalizowane na Pradze, dzielnicy o niepowtarzalnym klimacie, nawiązuje do tradycyjnej polskiej kuchni ulicznej, łącząc ją z nowymi smakami.

Wręczenie plakiet Michelin

W dniach 4-5 grudnia w Warszawie i Krakowie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2017 Main Cities of Europe, zorganizowane przez prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego - partnera Przewodnika Michelin.

Columbus Coffee w poznańskim Starym Browarze

Kawiarnia Columbus Coffee zajęła ponad 120-metrowy lokal w poznańskim Starym Browarze. Marka zapowiada ewolucję sieci.

Tajski Molam Thai Canteen & Bar w Krakowie

Molam to restauracja tajska, w której nie znajdziecie nic, co zazwyczaj w Polsce kojarzone jest z tym rodzajem kuchni. Nie ma tutaj pad thai, nie ma zielonego lub czerwonego curry z mięsem lub tofu do wyboru, nie ma sajgonek. Co w takim razie jest?

Restauracja i hotel Roberta de Niro - od 3 sierpnia w Warszawie

Restauracja Nobu oraz Nobu Hotel Warsaw sieci założonej przez Roberta De Niro, szefa kuchni Nobu Matsuhisę oraz producenta filmowego Meira Tepera przyjmą pierwszych gości już w sierpniu. W restauracyjnym menu możecie się spodziewać m.in. czarnego dorsza z sosem miso i japońskiej wołowiny Wagyu.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej